FUN TIME

Ξαφνική, αλλά όχι απροσδόκητη η αποχώρηση της Bouchra Jarrar από τον Lanvin!

Ξαφνική, αλλά όχι απροσδόκητη η αποχώρηση της Bouchra Jarrar από τον Lanvin!

Αρχικά κυκλοφόρησε η είδηση της αποχώρησης της Jarrar στα ΜΜΕ, στη συνέχεια την επιβεβαίωσε η σχεδιάστρια μόδας και στην πορείαεπισημοποιήθηκαν τα νέα από τον οίκο Lanvin.

Την έξοδό της από τον ρόλο της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Lanvin ανακοίνωσε η Bouchra Jarrar, ακριβώς δέκα μήνες μετά την παρουσίαση της πρώτης της συλλογής για τον οίκο πολυτελών ειδών. Με μία λιτή ανακοίνωση ο οίκος μόδας γνωστοποίησε ότι τόσο η Jarrar όσο και ο Lanvin «αποφάσισαν αμοιβαία να τερματίσουν τη συνεργασία τους» και ότι η απόφαση τίθεται αμέσως σε ισχύ.

ΛΑΝΒΙΝ 1

Η σχεδιάστρια μόδας, η οποία έκλεισε το δικό της brand τον Μάρτιο για να επικεντρωθεί στο έργο της για τoν Lanvin, έγινε πρόσφατα Aξιωματικός του Γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων για τις υπηρεσίες της στη βιομηχανία της μόδας. Αν και οι συλλογές της για τoν Lanvin εγκωμιάστηκαν από τους κριτικούς μόδας για την κομψότητα τους, πολλοί ένιωθαν ότι η καλλιτεχνική της κατεύθυνση για το εμπορικό σήμα ήταν πολύ συντηρητική και άκαμπτη.

ΛΑΝΒΙΝ 2

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια μαροκινής καταγωγής ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας της γυναικείας συλλογής του Lanvin τον περασμένο Μάρτιο. Διαδέχθηκε τον Αλμπέρ Ελμπάζ, ο οποίος προηγουμένως ήταν διευθυντής δημιουργικού του οίκου επί 14 χρόνια.

Το ηθικό του προσωπικού λέγεται ότι παρέμεινε χαμηλό στον Lanvin μετά την έξοδό του. Επίσης υπήρξαν φήμες σχετικά με πρόσθετες περικοπές του προϋπολογισμού που φέρεται να έχουν ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον οίκο μόδας, ιδιοκτησίας της ταϊβανέζικης επιχείρησης μέσων μαζικής ενημέρωσης Shaw-Lan Wang.

ΛΑΝΒΙΝ 3

Επιπλέον, όσοι γνωρίζουν περισσότερα για τον οίκο σημείωσαν ότι τα σχέδια της Jarrar ήταν ανεπαρκή για την άνοδο των πωλήσεων της μάρκας η οποία ανακοίνωσε απώλειες 18,3 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016 - την πρώτη πτώση στις πωλήσεις στη δεκαετία.