FUN TIME

«Όλοι στο Εστιατόριο!»: Αυτό είναι το γαστρονομικό γεγονός του φθινοπώρου!

«Όλοι στο Εστιατόριο!»: Αυτό είναι το γαστρονομικό γεγονός του φθινοπώρου!

Η 7η γαστρονομική διοργάνωση αρχίζει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Δύο εβδομάδες για να ανακαλύψει το μεγάλο κοινό τα ωραιότερα εστιατόρια της Γαλλίας!

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2010 από τον πολυβραβευμένο σεφ Αλέν Ντουκάς βασίζεται στην αρχή: με την αγορά ενός γεύματος ένα όμοιο γεύμα προσφέρεται δωρεάν, αρκεί να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική κράτηση σε ένα από τα περισσότερα από 1.000 εστιατόρια στη Γαλλία που μετέχουν στη διοργάνωση. Ο θεσμός αυτός επιτρέπει σε όλο και περισσότερο κόσμο να γνωρίσει σεφ, παραγωγούς και οινοποιούς, να ανακαλύψει εκ νέου την ποικιλία, τη δημιουργικότητα, τη δυναμική των εστιατορίων και μέσω των εργαστηρίων γαστρονομίας, διάφορες σπεσιαλιτέ.

ΦΑΓΗΤΟ 2

Το 2015 και 2016 ανάδοχος της διοργάνωσης ήταν η τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής και κριτικός γαστρονομίας Ζουλί Αντριέ. Το 2016 είχαν δημιουργηθεί εφήμερα εστιατόρια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν την κουζίνα υπέροχων εστιατορίων που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, σύγχρονων μπριστό νέων ταλαντούχων σεφ ή ακόμη τα πιάτα σε μπιραρίες με την ίδια υπόσχεση: «ο καλεσμένος σας είναι καλεσμένος μας».

ΦΑΓΗΤΟ 3

Οι σεφ συνθέτουν ένα ειδικό μενού και για το ένα που αγοράζει ο πελάτης, προσφέρεται ένα ίδιο δωρεάν στον συνοδό του. Το 2016, 600.000 άνθρωποι έκαναν κράτηση σε ένα από τα 1.200 ρεστοράν που μετείχαν στη διοργάνωση. Το 2017 οι φιλοδοξίες είναι μεγαλύτερες καθώς αναμένεται η συμμετοχή 1.400 και πλέον εστιατορίων ώστε να δεχθούν όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

ΦΑΓΗΤΟ 4

Σχετικές ειδήσεις