FUN TIME

Τέσσερα διάσημα ροκ τραγούδια που οι δημιουργοί τους τα μισούν

Τέσσερα διάσημα ροκ τραγούδια που οι δημιουργοί τους τα μισούν

Πολλές φορές οι μουσικές επιτυχίες που αγαπάει το κοινό δεν ανήκουν στις αγαπημένες επιλογές των καλλιτεχνών που τα έγραψαν. Έτσι άργα ή γρήγορα οι μουσικοί έρχονται στην άβολη θέση το κοινό να ζητάει ενθουσιασμένο ένα χιτ κι εκείνοι να βαριούνται ή να σιχαίνονται να το τραγουδήσουν!

Δεν είναι μία και δύο οι περιπτώσεις, είναι παρά πολλές και σε όλα τα είδη της μουσικής. Σήμερα όμως θα σου μιλήσουμε για 4 ροκ ύμνους που οι μπάντες που τους έφτιαξαν δεν γουστάρουν μία να τους παίζουν!

1. Radiohead, «Creep»

Όλοι οι τριαντάρηδες το έχουμε τραγουδήσει στο Λύκειο που ήταν μεγάλο χιτ. Μάλιστα το κοινό το ζητάει εν χορώ συνήθως από την μπάντα. Όμως ο τραγουδιστής και αρχηγός του συγκροτήματος το μισεί. Ο λόγος; Διότι υπάρχει κόσμος που στις συναυλίες τους σηκώνεται και φεύγει μετά την ακρόασή του. Κάτι που θεωρεί τελείως απαράδεκτο ο Τομ Γιορκ.

2. The Who, «Pinball Wizard»

Αυτό εδώ το χιτ προέρχεται από την ροκ όπερα της μπάντας με τίτλο «Tommy». Και παρότι είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια τους ο Πιτ Τάουσεντ δεν αντέχει να το ακούει. Ο λόγος; Το θεωρεί μια προχειρότητα που έγραψαν στο πι και φι ενώ του κάνει από εντύπωση η επιτυχία του.

3. Warrant, «Cherry Pie»

Αυτό ίσως το θυμούνται όσοι άκουγαν χέβι μέταλ στα τέλη των 80s που ήταν πολύ της μόδας. Αυτή η hair metal μπάντα είχε βγάλει τον δίσκο της και οι παραγωγοί της είπαν ότι πρέπει να γράψει και μια εύπεπτη μπαλάντα. Το έκαναν μέσα σε 15 λεπτά μόνο και μόνο για να το ξεπετάξουν. Που να ήξεραν ότι θα γίνει το σήμα κατατεθέν τους…

4. Led Zeppelin, Stairway to Heaven

Για πολλούς μουσικόφιλους αυτό εδώ είναι το καλύτερο κομμάτι όλων των εποχών. Όχι όμως για τον τραγουδιστή της μπάντας, Ρόμπερτ Πλαντ, που αναφερόταν σε αυτό ως το «καταραμένο γαμπριάτικο κομμάτι» και έλεγε πως αν χρειαστεί να τραγουδήσει έστω μία φορά ακόμα θα τρελαθεί!

Σχετικές ειδήσεις