FUN TIME

Χριστούγεννα 2017: Αυτές οι ταινίες θα σας βάλουν στο κλίμα των εορτών

Χριστούγεννα 2017: Αυτές οι ταινίες θα σας βάλουν στο κλίμα των εορτών

Μεταξύ οικογενειακών συγκεντρώσεων, εορταστικών δείπνων και πάρτι, θα υπάρξουν και αυτές τις γιορτές, κάποιες ώρες που θα θελήσετε απλά να μείνετε στο σπίτι και να ξαπλώσετε στον καναπέ σας, απολαμβάνοντας κάποια από τις πιο χαρακτηριστικές κινηματογραφικές ταινίες των Χριστουγέννων.

Μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες που σχεδόν... μυρίζουν Χριστούγεννα είναι αυτές που ακολουθούν:

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο Μακάλεϊ Κάλκιν υποδύεται τον αξιαγάπητο 8χρονο Κέβιν, τον οποίο αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι η οικογένειά του, όταν φεύγει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της.

Αφού διασκεδάσει και απολαύσει την πολυπόθητη μοναξιά του, ο Κέβιν θα κληθεί να υπερασπιστεί το σπίτι του απέναντι σε δύο φιλόδοξους αλλά και γκαφατζήδες κλέφτες.

ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα μικρό αγόρι ξεκινά για μια μαγική περιπέτεια στον Βόρειο Πόλο, με το Πολικό Εξπρές και παράλληλα μαθαίνει για τη φιλία, τη γενναιότητα και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κλασική, πλέον, παιδική ταινία, ιδανική για τα Χριστούγεννα και με την υπογραφή ενός «μάγου» του σινεμά, του Ρόμπερτ Ζεμέκις («Επιστροφή στο μέλλον», «Φόρεστ Γκαμπ», «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ»).

THE HOLIDAY

Η ερωτική απογοήτευση οδηγεί δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες, μια Αμερικανίδα και μια Αγγλίδα να ανταλλάξουν σπίτια για τις γιορτές.

Μια ρομαντική ταινία είναι ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες κι όταν μάλιστα πρωταγωνιστούν σε αυτή ο Τζουντ Λο, η Κάμερον Ντίαζ, η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Τζακ Μπλακ, τότε σίγουρα συγκινεί αλλά και φτιάχνει τη διάθεση!

Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία έχει σαν κεντρικό ήρωα τον Γκριντς, έναν γκρινιάρη, πρασινωπό ερημίτη που προσπαθεί να βάλει για πάντα ένα τέλος στα Χριστούγεννα, κλέβοντας αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη γιορτή, από τα σπίτια της πόλης Χούβιλ, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ένας απολαυστικός Τζιμ Κάρεϊ μεταμορφώνεται σε Γκριντς και κλέβει την παράσταση.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ...

Παράλληλες ιστορίες ξετυλίγονται με φόντο τα Χριστούγεννα, χάρη στον δημιουργό κινηματογραφικών επιτυχιών όπως το «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία», «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Νότινγκ Χιλ», Ρίτσαρντ Κέρτις και όλες είναι βασισμένες πάνω στον έρωτα και την αγάπη. Η απόλυτη ρομαντική κομεντί των Χριστουγέννων έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους μια πλειάδα διάσημων ηθοποιών όπως ο Χιου Γκραντ, ο Κόλιν Φερθ, η Κίρα Νάιτλι, ο Λίαμ Νίσον και η Έμα Τόμσον.

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ

Η επιλογή από τον κλασικό αμερικανικό κινηματογράφο για κάθε Χριστούγεννα, είναι το «It's a wonderful life" του Φρανκ Κάπρα, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Στιούαρτ στο ρόλο ενός αυτοκαταστροφικού τύπου που θέλει να αυτοκτονήσει, πριν ένας μυστηριώδης φύλακας άγγελος τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι που θα του αποδείξει πως η υπάρξή του απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μάταια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Στο υπέροχο, ευφάνταστο μυαλό του Τιμ Μπάρτον μας οδηγεί αυτή η ταινία, η οποία παραμένει από τις πιο δημοφιλείς του δημιουργού της. Ο βασιλιάς των κατοίκων της πόλης του Χάλογουιν απάγει τον Αι-Βασίλη και μοιράζει ο ίδιος παιχνίδια, που κατασκεύασαν τα ξωτικά-υπήκοοί του. Σκελετοί και κρανία αντικαθιστούν έλκηθρα, καμπάνες και άλλα... κλασικά εορταστικά.

ΠΑΡΤΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

Βασισμένη στην αγαπημένη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς, το "Scrooged" έχει στον βασικό ρόλο τον Μπιλ Μάρεϊ ως έναν αντιπαθητικό διευθυντή τηλεόρασης, ο οποίος δέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων την επίσκεψη τριών φαντασμάτων, που τον κάνουν ν' αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη ζωή.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥ

Από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκατία του '90, αυτή η κωμωδία έχει για πρωταγωνιστεί τον μεγάλο σταρ της εποχής Τιμ Άλεν, ο οποίος υποδύεται τον Σκοτ, έναν συνηθισμένο άνθρωπο που σκοτώνει κατά λάθος τον Άγιο Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων. Αφού ανεβαίνει στο έλκηθρο και βοηθά τους ταράνδους να παραδώσουν τα δώρα, ο Σκοτ αποφασίζει να παίξει το ρόλο του Άη Βασίλη για πάντα!

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

Μια από τις πιο πρόσφατες αλλά άκρως διασκεδαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων που αγάπησαν τα παιδιά. Όλα ξεκινούν όταν το άψογα εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο. Τότε ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά και επικίνδυνο τρόπο.

ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αφού προκαλεί χάος στην κοινότητα των ξωτικών, εξαιτίας του τεράστιου μεγέθους του, ένας άνδρας που ανάτραφηκε από ξωτικά στον Βόρειο Πόλο, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να μάθει την πραγματική του ταυτότητα.Ο Γουίλ Φέρελ πρωταγωνιστεί σ' αυτή την ξεκαρδιστική αλλά και σε πολλά σημεία της συγκινητική ταινία.

Σχετικές ειδήσεις