Αυτές είναι οι 3 τροφές που αυξάνουν το άγχος σου

Αυτές είναι οι 3 τροφές που αυξάνουν το άγχος σου

Εκτός από τις αμέτρητες δυσκολίες της καθημερινότητας, το υπερβολικό μας άγχος μπορεί να οφείλεται και στην κατανάλωση ορισμένων τροφών;

Δείτε εδώ ποιες είναι οι 3 ύποπτες τροφές: 

1. Πόσα καφεδάκια πίνεις;

Η υπερβολική δόση καφεϊνης σε κρατάει ενεργή όλη μέρα, καμιά φορά και όλη νύχτα, μόνο που έχει τα αρνητικά της: Προκαλεί ταχυκαρδία, τρέμουλο και αϋπνίες. Αυτό σημαίνει ότι εάν είσαι από μόνη σου αγχώδης άνθρωπος, έρχεται και η καφεϊνη και σε αποτελειώνει.

2. Είσαι του γλυκού;

Εάν ανήκεις σε αυτή τη συμπαθέστατη κατηγορία όσων δεν ζουν χωρίς γλυκό, σε συμπονώ. Και εγώ μαζί σου. Το κακό είναι ότι οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη κάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να ανεβοκατεβαίνουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τη μία στιγμή είσαι ανεβασμένη και την άλλη στα πατώματα.

3. Τι τρως και δεν το καταλαβαίνεις:

Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή πόσο κακό σου κάνει. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η άσπρη ζάχαρη, τα ζυμαρικά, το λευκό ψωμί έχουν ζάχαρη, και ας μην έχουν τη μορφή γλυκού πάντα. Δεν έχει μόνο το κέικ ζάχαρη ή τα κρουασάν. Δεν σου λέω να τα κόψεις αλλά κάνε μια προσπάθεια να τα μειώσεις. Εκτός κι αν θες να έχεις διάθεση ασανσέρ.