Στις φλόγες διαμέρισμα στο Μαρούσι από ηλεκτρική κουβέρτα

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/10)…

Χωρισμένος στα... δύο ο καιρός της Τετάρτης - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (pics)

Καιρός σήμερα: Ο «Ορέστης» που έφερε μαζί…

Νέο «χτύπημα» της σπείρας των ΑΤΜ: Απείλησαν τον φύλακα και ανατίναξαν το μηχάνημα

«Χτύπησαν» και πάλι οι κακοποιοί που ανατινάζουν…

Προς κατάργηση το rebate εισόδου 25% στα καινοτόμα φάρμακα

Συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Παρακολούθησης…

Φωτογραφίες: Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του με χειροπέδες

Η σημειολογία των εικόνων: Με χειροπέδες οδηγήθηκαν…

Σκεύη φαγητού από φαγητά που… πετάμε!

Σκεύη φαγητού από φαγητά που… πετάμε!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κοσούκε Αράκι στοχεύει να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας: δημιουργεί μια σειρά σκευών φαγητού από τα καθημερινά υπολείμματα της τροφής μας.

Ο Αράκι άρχισε να δουλεύει με υπολείμματα φαγητού για πρώτη φορά το 2013, κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του στο Royal College of Art. Τότε, κατέγραφε τα τοπικά υπολείμματα φαγητού τόσο στη δική του κουζίνα όσο και σε πολλές αγορές τροφίμων στο Λονδίνο, και άρχισε να τα χρησιμοποιεί για να κατασκευάζει σκεύη για φαγητό. Βάφτισε την πρώτη σειρά «Food Waste Ware», και την παρουσίασε μαζί με ένα βιβλιαράκι πρακτικών οδηγιών για να μετατρέπει κανείς τα υπολείμματα φαγητού σε σκεύη φαγητού.

Τα σκεύη της καινούργιας σειράς, της «Anima», είναι από απανθρακωμένα υπολείμματα φαγητού, ανακατεμένα με ζωική κολλητική ουσία και περασμένα με ουρούσι, μια ιαπωνική λάκα που, ιστορικά, έχει μεγάλη σχέση με την τροφή.

Η σειρά «Anima», αλλά και η σειρά «Food Waste Ware» εκτίθενται στο Kunstgewerbemuseum, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Βερολίνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Food Revolution 5.0».

PHOTO GALLERY