Κάτοχοι των μυστικών κωδίκων των F-16 οι Τούρκοι!

Κάτοχοι των μυστικών κωδίκων των F-16 οι Τούρκοι!

H αμερικανική και η τουρκική κυβέρνηση ήρθαν σε κατ΄ αρχήν συμφωνία  για την παραχώρηση πρόσβασης στους μυστικούς πηγαίους κώδικες του μαχητικού αεροσκάφους F-16.

Τη σχετική πληροφορία που ειχε προ μερικών ημερών δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα  Zaman επιβεβαιώνει σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Vatan.

Μάλιστα η τελευταία συνδέει με ασαφή πάντως τρόπο την εξέλιξη με απόφαση για υπογραφή συμφωνίας 2,9 δις δολ. με τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των 213 F-16 που έχουν στα χέρια τους οι Τούρκοι καθώς και για την αγορά 30 νέων F-16 τύπου Block 50 – που όμως είναι παλιά υπόθεση…

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον πηγαίο κώδικα  (εκκρεμεί η τελική έγκριση από το Κογκρέσο), η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα μπορεί να ολοκληρώσει διάφορα οπλικά συστήματα και ατρακτίδια τουρκικής ανάπτυξης στο αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος και θα καταστεί  έτσι η πρώτη ανάμεσα σε άλλους δεκάδες  χρήστες παγκοσμίως με πρόσβαση στους πηγαίους κώδικες του F-16 – εξαιρούνται μόνο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα στην Prionokordela.gr