Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και η «Ελεύθερη Ζώνη» εμπορίου

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και η «Ελεύθερη Ζώνη» εμπορίου

Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν αρκετοί στη Θράκη την πρόθεση κάποιων να δημιουργηθεί εμπορική – οικονομική «ελεύθερη ζώνη» στην περιοχή τους.

Και επικαλούνται για να διακιολογήσουν την επιφυλακτικότητα τους τη ζέση που δείχνει σχετικά ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκία στην Κομοτηνή, κ. Σαρνίτς: « Είναι στην επικαιρότητα το να γίνει η Δυτική Θράκη ελεύθερη ζώνη. Ας έρθουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες για επενδύσεις», είπε τις προάλλες, με αφορμή την επίσκεψη που έκανε ο Τουρκος Δήμαρχος Οσμάνγκαζι, κ. Μουσταφά Ντουντάρ, που ήρθε στην Ελλάδα για σειρά επισκέψεων σε πόλεις της περιοχής.

Με αφορμή αυτό ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή απήυθυνε πρόσκληση προς Τούρκους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στην Δυτική Θράκη, σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν αναλυτές, να περάσει την τουρκική πολιτική, »εκμεταλλευόμενος» το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόξενος – και γενικά η Αγκυρα – έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να «παγιωθεί» μιαν αντίληψη διεθνώς ότι η Δυτ. Θράκη είναι κάτι ξεχωριστό, ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση και θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Διαβάστε περισσότερα στην prionokordela.gr