ΦΑΓΗΤΟ

Έτσι θα μάθεις να τηγανίζεις σωστά το μπιφτέκι και να το εκτοξεύεις

Έτσι θα μάθεις να τηγανίζεις σωστά το μπιφτέκι και να το εκτοξεύεις

Καλά τα κάρβουνα, αλλά δεν έχεις πάντα χρόνο να ανάβεις φωτιά.

Παρότι σαν άντρες θέλουμε τα μπάρμπεκιου να μην σβήνουν ποτέ, αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές φορές ο χρόνος αλλά και η κατάσταση δεν βοηθούν. Είναι άλλο να θέλεις να ψήσεις τα κρέατα για φίλους και άλλο να θες να ψήσεις ένα καλό μπιφτέκι για σπιτικό μπέργκερ. Το τηγάνι είναι ο φίλος σου σε αυτή την αποστολή. Αρκεί να φροντίσεις να μην σου βγουν κάρβουνο.

Αρχικά ο κιμάς

Ξέχνα λίγο τους κεφτέδες της γιαγιάς, καθότι το παραδοσιακό αμερικανικό μπέργκερ έχει μόνο δύο συστατικά: αλάτι και πιπέρι. Μάλιστα οι Αμερικανοί στα δικά τους μπεργκεράδικα, φροντίζουν να προμηθεύονται τον κιμά χωρίς αυτός να έχει περάσει πολλές φορές από τη μηχανή, ώστε την κάθε δαγκωματιά να καταλαβαίνεις το κρέας. Αν τα πλάσεις εσύ ο ίδιος, καλό είναι το μπιφτέκι σου να ξεπερνά σε μέγεθος το ψωμί που θα χρησιμοποιήσεις. Το ψήσιμο θα κάνει το κρέας να στραγγίξει τα υγρά του με αποτέλεσμα να μικρύνει σε μέγεθος. Το παραπάνω δεν είναι must, αλλά αν θες να έχεις και μία ομοιομορφία, σίγουρα θα σου χρησιμεύσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr