ΦΑΓΗΤΟ

Πέντε βασικά λάθη που κάνεις όταν ψήνεις μπριζόλες

Πέντε βασικά λάθη που κάνεις όταν ψήνεις μπριζόλες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να τι κάνεις ακόμα πιο νόστιμες. 

Αν μέχρι τώρα δεν έχεις αντιμετωπίσει θέμα στο πώς να ανάψεις σωστά την φωτιά ή πως να προετοιμάσεις τις εστίες και ξέρεις να ψωνίσεις και καλό κρέας, τότε μπράβο σου. Αν όμως κάνεις ένα από τα παρακάτω, κάνεις την ζωή για την μπριζόλα σου πιο δύσκολη - και φυσικά για την όρεξή σου.

Βασικό στην περίπτωση που θέλεις απλά να βάλεις την μπριζόλα στο τηγάνι για ένα τίμιο μεσημεριανό φαγητό. Αν έχεις τηγάνι από μαντέμι είναι ιδανικό για να κρατήσει την θερμοκρασία. Για να κάψει καλά, σημαίνει ότι θέλεις δυνατή φωτιά σε σημείο που αν αφήσεις από πάνω το χέρι σου, η θερμοκρασία να είναι σε τέτοιο σημείο που να θες να το τραβήξεις. Όταν η μπριζόλα θα πέσει, θα δεις ότι η πρώτη πλευρά θα αρχίσει να ψήνεται αρκετά καλά και με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr