FUN TIME

Μυκητιάσεις, ξηρό δέρμα, ξηρά μαλλιά: Αντιμετωπίστε τα με την κατάλληλη διατροφή (pics)

Μυκητιάσεις, ξηρό δέρμα, ξηρά μαλλιά: Αντιμετωπίστε τα με την κατάλληλη διατροφή (pics)
pixabay.com

Συμβουλές διατροφής για να αντιμετωπίσετε μικροπροβλήματα του καλοκαιριού.     

Το μπάνιο στη θάλασσα και ο ήλιος συχνά ταλαιπωρούν το δέρμα και τα μαλλιά.

Το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας, συμβάλλουν στην ξηροδερμία όπως και ο ιδρώτας, με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

Όμως και τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Το συχνό λούσιμο αλλά και το αλάτι της θάλασσας τα κάνουν θαμπά και σκληρά ειδικά αν είναι βαμμένα.

Εκτός από τις κρέμες ενυδάτωσης και τις μάσκες, που βοηθούν σημαντικά το δέρμα αλλά και τα μαλλιά να αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη, καθοριστικό ρόλο παίζει και η διατροφή.

Η σωστή ενυδάτωση, η αυξημένη ποσότητα φρούτων και λαχανικών και οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και φυλλικό οξύ, βοηθούν σημαντικά στην προστασία του δέρματος και των μαλλιών.

Με την κατάλληλη διατροφή μπορούν να αντιμετωπιστούν όμως και οι μυκητιάσεις, που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι μύκητες και τα μικρόβια ζουν σε ζεστές και υγρές επιφάνειες όπου και πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας λοιμώξεις που εμφανίζονται με τσούξιμο, υγρά, φαγούρα ή και πόνο στα γεννητικά όργανα και την ουρήθρα αλλά και με δυσοσμία και αλλαγή στο χρώμα δέρματος-νυχιών στα πόδια.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί πώς θα αντιμετωπίσετε με τη διατροφή τα ξηρά μαλλιά, την ξηρή επιδερμίδα και τις μυκητιάσεις.