FUN TIME

Διαυγή όνειρα ή προφητείες;

Διαυγή όνειρα ή προφητείες;

Τις εμφανίσεις αγγέλων και τα οράματα των προφητών που περιγράφονται στις γραφές προσπάθησε να εξηγήσει μια ερευνητική ομάδα στην Καλιφόρνια.

Η υπόθεση, που προσπαθεί να αποδείξει η ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου Εξωσωματικών Εμπειριών, υποστηρίζει ότι αυτές οι μεταφυσικές εμφανίσεις υπήρξαν πράγματι, αλλά ως αποτέλεσμα «συνειδητών ονείρων».

Τα συνειδητά όνειρα ή διαυγή όνειρα συμβαίνουν όταν το άτομο που ονειρεύεται έχει συνείδηση ότι βρίσκεται σε ονειρική κατάσταση και παρεμβαίνει στην πλοκή του ονείρου.

Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από 30 εθελοντές κατά τη διάρκεια του ύπνου να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα όνειρο με θέμα την αναπαράσταση μιας σκηνής από την Παλαιά Διαθήκη, όπου ο προφήτης Ηλίας δέχεται τη βοήθεια ενός αγγέλου.

Εικοσιτέσσερις από τους τριάντα εθελοντές κατάφεραν να έχουν την εμπειρία ενός κανονικού διαυγούς ονείρου ή ονειρεύτηκαν σε ημι-κοιμισμένη κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια του ονείρου, οι εθελοντές έπρεπε να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους και σε συνειδητή κατάσταση να κινηθούν εκτός του σώματός τους και να αναζητήσουν τις μορφές αγγέλων στο υπνοδωμάτιό τους. Στη συνέχεια έπρεπε να φάνε κάτι, όπως ακριβώς βοήθησε τον προφήτη Ηλία ο άγγελος, προσφέροντάς του τροφή και νερό.

Όταν ζητήθηκε από τους εθελοντές να επαναλάβουν το πείραμα, μόνο 15 το κατάφεραν ξανά.

Στα συμπεράσματα της ομάδας αναφέρεται ότι ο καθένας μπορεί να γίνει μάρτυρας μιας εμφάνισης αγγέλου κατά τη διάρκεια ενός διαυγούς ονείρου, αρκεί πριν κοιμηθεί να έχει δεχθεί ισχυρές «θρησκευτικές δονήσεις».