FUN TIME

Γαργαλάει το γιο της για να μην πάθει ανακοπή!

Γαργαλάει το γιο της για να μην πάθει ανακοπή!

Ακούγεται πραγματικά απίστευτο όμως είναι αληθινό! Η Sanchia Norris γαργαλάει το γιο της, όχι γιατί θέλει να τον κάνει να γελάει, αλλά για να τον κρατήσει ζωντανό!

Ο λόγος είναι ότι η αναπνοή του μόλις ενός χρόνου Benn σταματά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και η μητέρα του πρέπει να τον γαργαλήσει για να αρχίσει και πάλι να αναπνέει κανονικά.

Η 41χρονη μητέρα προειδοποιείται από ένα συναγερμό, όταν σταματάει η ανάσα του και εκείνη ορμά στην κρεβατοκάμαρά του για να τον... ξεσηκώσει.Σύμφωνα με τους γιατρούς «Πρέπει να τον ξεσηκώσει με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να ξυπνήσει και να αναπνεύσει».Για αυτό, η Sanchia Norris τον γαργαλάει είτε στα πέλματα των ποδιών του, ή κάτω από το πηγούνι του ή στο στομάχι του.

ben3

«Ένα βράδυ σταμάτησε να αναπνέει 23 φορές και έπρεπε να τον γαργαλάω συνεχώς για να τον κάνω να αρχίσει να αναπνέει πάλι» εξομολογείται. Ο μικρός Benn, ο οποίος γεννήθηκε πέρυσι το Νοέμβριο, πάσχει από άπνοια, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που εντοπίζονται στα πρόωρα μωρά.

Η νόσος προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και έτσι μπορεί να σταματήσει για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο η αναπνοή του όταν κοιμάται. Αυτό δεν συμβαίνει όταν οι μύες ενός μωρού και το νευρικό σύστημα έχει αναπτυχθεί πλήρως κατά τη γέννηση.

«Ήταν μικρότερος από το μήκος του χεριού μου. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να ζήσει» θυμάται η μητέρα. Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες, μετά από 18 εβδομάδες σε νοσοκομείο, Benn ήταν αρκετά καλά ώστε να επιτραπεί να πάει σπίτι του.

Να σημειωθεί ότι η Sanchia συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση της μονάδας μητρότητας στο νοσοκομείο Addenbrooke, όπου ο Benn γεννήθηκε.

ben1
ben2

Πηγή:24wro.blogspot.com