Λεκέδες από κόκκινο κρασί & κερί: Πώς να τους αφαιρέσετε από τραπεζομάντηλα & χαλιά (vid)

Λεκέδες από κόκκινο κρασί & κερί: Πώς να τους αφαιρέσετε από τραπεζομάντηλα & χαλιά (vid)

Newsroom Newsroom

Αυτοί είναι οι πιο συχνοί και δύσκολοι λεκέδες την περίοδο των γιορτών.

Ο λεκές από κόκκινο κρασί αλλά και κερί είναι από τους πιο συνηθισμένους τώρα τις γιορτές.

Πώς λοιπόν μπορούμε να τους αφαιρέσουμε εύκολα και αποτελεσματικά; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και σας παρουσιάζουμε τους πιο αποτελεσματικούς.

Λεκές από κρασί

Βάζετε ένα απορροφητικό λευκό πανί κάτω από τον λεκέ και ρίχνετε πάνω του, λίγο… ούζο! Ο λεκές θα αρχίσει σιγά, σιγά να εξαφανίζεται!
Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο αλάτι, μέχρι να απορροφήσει το υγρό. Μπορείτε, εναλλακτικά να το τρίψετε με λευκό ξύδι. Προσοχή: Μην τρίβετε το λεκέ από κόκκινο κρασί με απορρυπαντικό για τα πιάτα, διότι σε αυτή την περίπτωση, ο λεκές θα «απλωθεί».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς αλλιώς μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ από κρασί:

Λεκές από κερί

Παίρνετε το ύφασμα (όταν δεν πρόκειται για μεγάλο κομμάτι), το τυλίγετε σε μία σακούλα και το βάζετε για μία ώρα, στην κατάψυξη. Το κερί θα παγώσει κι έτσι θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Αν παραμείνει κάποιο μικρό κομμάτι, το ξύνετε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Κατόπιν, το σιδερώνετε, αφού έχετε βάλει το σημείο με το λεκέ, ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτιού κουζίνας. Ο λεκές θα βγει στο χαρτί. Επαναλαμβάνετε, αλλάζοντας καθαρό χαρτί, μέχρι να φύγει όλο το λίπος. Τέλος, το πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία.

Δείτε κι άλλους τρόπους στο βίντεο που ακολουθεί:

πηγή: Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved