FUN TIME

Πώς θα ήταν εμφανισιακά πασίγνωστα ιστορικά πρόσωπα εάν ζούσαν στο σήμερα;

Πώς θα ήταν εμφανισιακά πασίγνωστα ιστορικά πρόσωπα εάν ζούσαν στο σήμερα;
Instagram @royalty_now_

Πώς θα ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, η Κλεοπάτρα, ο Ιούλιος Καίσαρας και άλλα σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας εάν ζούσαν εν έτει 2020;

Την απάντηση μας δίνουν οι δημιουργίες της Becca Saladin. Η ταλαντούχα γραφίστρια δημιουργεί ιδιαίτερες εικόνες γνωστών ιστορικών προσώπων, προσπαθώντας να αποτυπώσει τη μορφή τους, όπως θα ήταν εάν ζούσαν στη σημερινή εποχή.

Η Becca, βασίζεται στα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου τους όπως έχουν αποδοθεί σε γλυπτά, πίνακες ή άλλα έργα τέχνης και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δημιουργεί εντυπωσιακές και άκρως ρεαλιστικές εικόνες.

Το συγκεκριμένο project το ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο και ήδη οι δημιουργίες της έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο. Οι followers της στο Instagram ξεπερνούν τους 223.000 και σε κάθε ανάρτησή της δέχεται εκατοντάδες επαινετικά σχόλια για τα έργα της. Μέχρι στιγμής, έχει φτιάξει πάνω από πενήντα σημερινά πορτρέτα ιστορικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και αυτά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Κλεοπάτρας, του Ιούλιου Καίσαρα και του Τζέκινς Χαν.

Πώς θα ήταν λοιπόν η Κλεοπάτρα, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ιούλιος Καίσαρας του σήμερα; Δείτε τα πορτρέτα τους, αλλά και ακόμα περισσότερες δημιουργίες της Becca Saladin, στην gallery που ακολουθεί.

Η γραφίστρια έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και άκρως ρεαλιστικό. Μάλιστα, κάποιες από τις εικόνες μαρτυρούν άγνωστες σε πολλούς ιστορικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ετεροχρωμία της ίριδας, δηλαδή το ένα του μάτι ήταν μπλε και το άλλο καστανό.

Την αγάπη της Becca για την ιστορία και την τέχνη, καλλιέργησαν οι γονείς ήδη από την παιδική της ηλικία. Όπως αναφέρει η ίδια στο boredpanda.com, θυμάται ακόμα το πρώτο βιβλίο ιστορίας που της είχε διαβάσει ο μπαμπάς της, αλλά και όλες τις δραστηριότητες ζωγραφικής που έκανε με την μητέρα της όταν ήταν μικρή.

Όσο για το πώς εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο project, αφορμή στάθηκε ένα πορτρέτο της Anne Boleyn. Η γραφίστρια αναρωτιόταν πώς θα έμοιαζε στην πραγματικότητα η γνωστή βασίλισσα της Αγγλίας και δεύτερη σύζυγος του Ερρίκου του Η', αλλά και πώς θα ήταν εάν ζούσε στη σημερινή εποχή.