FUN TIME

Ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή πλευρά του αλουμινόχαρτου;

Ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή πλευρά του αλουμινόχαρτου;
pexels.com

Από ποια πλευρά σκεπάζετε ή τυλίγετε το φαγητό; 

Το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές όψεις, η μία είναι πιο θαμπή και ματ και άλλη πιο λεία και γυαλιστερή.

Όπως διαβάζουμε στο womansday.com, η διαφορά αυτή στην υφή και την όψη των δύο πλευρών του αλουμινόχαρτου οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής του.

Το αλουμινόχαρτο δημιουργείται με τη μέθοδο της συμπίεσης περνώντας ανάμεσα από κυλίνδρους. Η μία του πλευρά ακουμπά πάνω στους κυλίνδρους, ενώ η άλλη τυλίγεται σε ρολό, με αποτέλεσμα η πλευρά που έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους κυλίνδρους να λειαίνεται περισσότερο και να είναι πιο γυαλιστερή.

Όσον αφορά την ύπαρξη σωστής και λάθος πλευράς, οι ειδικοί δίνουν την απάντηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr