FUN TIME

Snorose & Klopp: Οι γάτες με τους 53.000 followers στο Instagram

Snorose & Klopp: Οι γάτες με τους 53.000 followers στο Instagram

H Snorose γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 2018 και ο Klopp στις 11 Ιουλίου 2020. Και οι δύο ανήκουν στη ράτσα Ραγκντολ και τους χαρακτηρίζει η ηρεμία.

Χαρακτηριστικά τους; Το υπέροχο τρίχωμά τους, το ασυνήθιστο χρώμα τους και τα φωτεινά μπλε μάτια τους. Αυτά είναι όλα εκείνα που τις κάνουν ξεχωριστές και έχουν πάνω από 53.000 ακόλουθους στο Instagram.

Όπως αναφέρει και το zooplus.gr οι ράγκντολ είναι πολύ κοινωνικές γάτες. Είναι πράες και καλόψυχες, φιλήσυχες και φιλομαθείς - αλλά κυρίως χουχουλιάρες και παιχνιδιάρες και τους αρέσει να ακολουθούν τους δικούς τους ανθρώπους σε κάθε τους βήμα. Για το λόγο αυτό, πολλοί εκτροφείς την χαρακτηρίζουν ως «σκύλο με μορφή γάτας». Οι Ράγκντολ κάνουν παρέα με τους ανθρώπους της οικογένειά τους - παρ’ όλα αυτά από κανένα σπίτι με Ράγκντολ δεν πρέπει να λείπει μια δεύτερη γάτα για να παίζουν μαζί! Οι γάτες θεωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως ακοινώνητες, αλλά ιδιαίτερα κοινωνικές γάτες, όπως οι Ράγκντολ, ωφελούνται από τη συμβίωση με ένα άλλο ζώο του ιδίου είδους.

Η φιλική στον άνθρωπο Ράγκντολ είναι μια πολύ νέα φυλή γάτας, της οποίας η προέλευση ανέρχεται στη δεκαετία του 1960. Αυτή που καθιέρωσε ως πρώτη εκτροφέας τη γάτα Ράγκντολ ήταν η γατόφιλη Ann Baker από την Καλιφόρνια. Με τη βοήθεια ενός γάτου που έμοιαζε με τουρκική γάτα Αγκύρας, και το ζευγάρωμα με άλλες αγνώστου προελεύσεως γάτες ξεκίνησε η εκτροφή αυτής της φυλής. Ο γάτος της Ann Baker από τον οποίο ξεκίνησε η εκτροφή, πρέπει να αντιστοιχούσε στον τύπο της σημερινής Ράγκντολ: Μεγαλόσωμος, με ημι-μακρύ τρίχωμα και όμορφα μπλε μάτια. Η Ann Baker έδωσε στη φυλή της το όνομα «Ράγκντολ», που στα αγγλικά σημαίνει «πάνινη κούκλα». Η επιλογή αυτού του ονόματος απο την Αnn δεν έγινε τυχαία καθώς οι γάτες Ράγκντολ «αφήνονται» χαλαρά στην αγκαλιά σας, όταν τις κρατάτε - όπως μια πάνινη κούκλα. Ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα στην εξαιρετικά χαλαρή αυτή γάτα!

Όπως συμβαίνει συχνά στους κύκλους των εκτροφέων, δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση προέκυψαν διαπροσωπικά προβλήματα: όταν η Ann Baker κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το όνομα «Ράγκντολ» και αύξησε τις εισφορές για κάθε ζώο από τη σειρά απογόνων της εκτροφής της, πολλοί εκτροφείς αποσύρθηκαν από την αρχική σειρά απογόνων της Ράγκντολ και έκαναν τη φυλή Ράγκντολ σε αυτό που είναι σήμερα.

Η Ράγκντολ δεν είναι λοιπόν μόνο μια πολύ νέα φυλή, αλλά και η πρώτη φυλή γάτας, για την οποία χορηγήθηκε ποτέ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας...

Snorose & Klopp

Στις φωτογραφίες παρακάτω φαίνεται πόσο σοβαρή είναι Snorose (σαν μεγαλύτερη) και πόσο παιχνιδιάρης είναι ο Klopp, αφού είναι μόλις 4 μηνών.

Παίζουν μαζί, ποζάρουν, χουζουρεύουν και άλλοτε κοιτούν κατάματα την κάμερα με τα μεγάλα γαλάζια μάτια τους.