FUN TIME

Φωτογραφίζει ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά & το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

Φωτογραφίζει ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά & το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό
Ιnstagram: @kierandodds

Ο Κieran Dodds ταξίδεψε για 7 χρόνια σε όλον τον κόσμο φωτογραφίζοντας ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά.

Ο Κieran Dodds είναι ένας φωτογράφος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκωτία. Τα τελευταία επτά χρόνια ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και φωτογράφισε ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη που είχαν ένα χαρακτηριστικό κοινό: τα κόκκινα μαλλιά.

Μόλις το 1-2% του πληθυσμού παγκοσμίως έχει κόκκινα μαλλιά και αυτός είναι ο λόγος που κάνει τους κοκκινομάλληδες να ξεχωρίζουν. Σε συνέντευξή του στο boredpanda.com, o καλλιτέχνης αναφέρει ότι και ο ίδιος είναι κοκκινομάλλης με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο project όταν το 2014 αποφάσισε να βρεις τις ρίζες της οικογένειάς του.

Ξεκίνησε να ταξιδεύει σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο και κυρίως σε περιοχές με αυξημένο πληθυσμό με κόκκινα μαλλιά, όπως η ρώσικη πόλη Πέρμ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Τζαμάικα.

Ο Kieran φωτογράφισε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και οι φωτογραφίες του είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Στα πορτραίτα αυτά κατάφερε να αποτυπώσει τη μοναδικότητα αυτών των ανθρώπων, αλλά παράλληλα και τη διαφορετικότητά τους.

Όπως αναφέρει στο boredpanda.com, θέλει να συνεχίσει το συγκεκριμένο project και θα βάλει τα δυνατά του για να το καταφέρει, ενώ πριν μερικές εβδομάδες δημοσίευσε ένα βιβλίο με τις φωτογραφίες που έβγαλε στα ταξίδια του. Ο καλλιτέχνης αφιέρωσε το βιβλίο στις δίδυμες κόρες του των οποίων το πορτραίτο κλείνει την απίθανη έκθεση.

Τις φωτογραφίες του ανεβάζει και στο Instagram του, όπου μέχρι σήμερα έχει πάνω από 43.000 followers.

Δείτε κάποια από τα πορτραίτα που φωτογράφισε ο Kieran Dodds στην gallery που ακολουθεί.