FUN TIME

Χάος και διάλυση στην ΕΡΤ

Χάος και διάλυση στην ΕΡΤ

Μπορεί να μην έγινε δεκτή η παραίτηση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης κ. Βασίλη Μπίτση, αλλά εκείνος φαίνεται πως εμμένει στην απόφαση του, και οδηγεί τα πράγματα στα άκρα.

Στελέχη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αναφέρουν ότι ο κ. Μπίτσης χρησιμοποιεί αιφνιδίως τις μέρες της άδειας του και προτιμά να δώσει ένα μήνυμα προς την διοίκηση της ΕΡΤ σε μια περίοδο με ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική επικαιρότητα.

«Δεν μπορώ ούτε να τον αντικρύσω» ακούστηκε να λέει ο κ. Μπίτσης κατευθυνόμενος από τον διάδρομο του 1ο ορόφου προς τους ανελκυστήρες.

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι που τον άκουσαν από τους χώρους των μοντάζ διερωτήθηκαν ποιον εννοεί διότι αφενός υπάρχει χάσμα απόψεων με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη, ενώ αφετέρου οι σχέσεις του με τον διευθυντή ειδήσεων κ. Γιώργο Κογιάννη βρίσκονται στο χειρότερο σημείο.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κογιάννης φέρεται να έχει προκαλέσει τη μήνη πολλών παλαιότερων και νεότερων συναδέλφων – συμβασιούχων και μη- λόγω των βαθμολογικών αξιολογήσεων του στις πρόσφατες ανανεώσεις συμβάσεων.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα μετά και την επιστολή που έστειλε ο δημοσιογράφος και επί πολλά χρόνια παρουσιαστής της ΕΡΤ κ. Τάκης Σπηλιώπουλος.

Στην επιστολή αναφέρει ότι αποφάσισε να μην αποδεχθεί την ανανέωση της σύμβασης του «για ηθικούς λόγους και λόγους δικαιοσύνης». Έτσι μία από τις δημοφιλής εκπομπές της ΕΡΤ το «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» μένει χωρίς παρουσιαστή.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν στην δημόσιο ραδιοτηλεόραση λίγες ημέρες μετά την τραγωδία που αποκαλύφθηκε ότι δημοσιογράφος που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση αυτοκτόνησε από απελπισία.