FUN TIME

Ιταλός καλλιτέχνης μεταμορφώνει νοσοκομεία με τις δημιουργίες του

Ιταλός καλλιτέχνης μεταμορφώνει νοσοκομεία με τις δημιουργίες του

Οι τοιχογραφίες του Silvio Irilli κάνουν τις αίθουσες νοσοκομείων να θυμίζουν τοπία βγαλμένα από παραμύθι.

Τα τελευταία επτά χρόνια ο Silvio Irilli μεταμορφώνει τα νοσοκομεία της Ιταλίας σε χώρους γεμάτους χρώματα και παραμυθένια σκηνικά. Το project του ονομάζεται Ospendali Dipinti, δηλαδή «Ζωγραφισμένα Νοσοκομεία», και έχει κάνει τον Ιταλό καλλιτέχνη διάσημο όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, ο Silvio έχει μεταμορφώσει διάφορες αίθουσες σε δώδεκα νοσοκομεία. Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει στους τοίχους άκρως ρεαλιστικές εικόνες με ενυδρεία, αγαπημένα cartoon και υπέροχα τοπία. Οι δημιουργίες του προσδίδουν στον άχαρο και κρύο χώρο ενός νοσοκομείου, ζωντάνια και χρώμα, μία αλλαγή που βελτιώνει τη διάθεση των ασθενών αλλά και του ιατρικού προσωπικού.

Ο καλλιτέχνης μίλησε στο boredpanda.com για το κίνητρό του πίσω από αυτήν την ενέργεια:

«Με όλο αυτό θέλω να προσφέρω λίγη ανακούφιση στους ασθενείς που ακολουθούν ένα μονοπάτι στο οποίο το κουράγιο και η αξιοπρέπεια είναι απαραίτητα. Παράλληλα, είναι μία στήριξη στους γιατρούς που βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς σε κάθε νόσο και θεραπεία»

instagram.com/ospedalidipinti

Ιδιαίτερα σημαντικό για το Silvio είναι μέσα από αυτό το project, να βοηθήσει τα παιδιά, για τα οποία ο χώρος του νοσοκομείου είναι ακόμα πιο τρομακτικός:

«Το project μου γίνεται ακόμα πιο σημαντικό όταν μεταμορφώνω αίθουσες στις οποίες νοσηλεύονται ή κάνουν τις θεραπείες τους παιδιά. Είναι σημαντικό το νοσοκομείο να γίνει ένας χώρος στον οποίο θα μπορούν να συνεχίζουν να ονειρεύονται. Για αυτό, κάθε μου δημιουργία θα πρέπει να λέει στα παιδιά μία ιστορία ώστε η διαδικασία της θεραπείας τους να είναι για αυτά ένα παιχνίδι.»

Οι δημιουργίες του Ιταλού καλλιτέχνη είναι πραγματικά υπέροχες και μία ματιά στην gallery που ακολουθεί, θα σας πείσει.