FUN TIME

ΣΟΚ: Αδελφότητα «Δεν Πληρώνω» στο Άγιον Όρος!

ΣΟΚ: Αδελφότητα «Δεν Πληρώνω» στο Άγιον Όρος!

Την έντονη δυσφορία δυσφορία τους για τη φορολόγηση των εκτός μαναστικής πολιτείας ακινήτων τους, εκφράζουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους.

Η ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σε ανακοίνωσή τους μετά την διπλή σύναξη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των 20 Μονών, τονίζουν πως τα ακίνητα αυτά, «μόλις επαρκούν για τη στοιχειώδη συντήρηση των κτιρίων, τη διαβίωση των μοναχών και τη φιλοξενία των προσκυνητών»!

Ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, με πρώτο και καλύτερο το γιατί επιμένουν στη μη φορολόγηση των ακινήτων τους, προσφέροντας έτσι έσοδα τα οποία το κράτος χρειάζεται στις δύσκολες ώρες που περνάμε.

Από την άλλη, οι ίδιοι επιμένουν πως το Άγιον Όρος παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού κράτους, ωστόσο δεν διατίθενται να προσφέρουν και αυτοί τον οβολών τους.

Οι συζητήσεις τους με τους εκπροσώπους του κράτους παραμένουν άκαρπες ενώ τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά και τις περισσότερες φορές κακοπροαίρετα…

Αυτό που ακόμα δεν έχει γίνει, είναι να πάρει επίσημα θέση κάποιος από τους εκπροσώπους των Μοναχών και να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να τους φορολογήσει…

Εκτός αν τελικά έχουν επηρεαστεί και οι ίδιοι από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

agioorosena
agiooros2