Στα δικαστήρια Χρυσή Αυγή και Ελεύθερος Τύπος

Στα δικαστήρια Χρυσή Αυγή και Ελεύθερος Τύπος

Newsroom Newsroom

Έναν ολόκληρο στρατό εξοπλισμένο με υποπολυβόλα, βομβίδες κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα ζητεί επιπλέον από τις αστυνομικές αρχές για την προσωπική του ασφάλεια και των βουλευτών του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Τα παραπάνω αποτέλεσε λόγο για να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας ο κ. Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Μιχαλολιάκος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης με τα παραπάνω αιτήματα και μάλιστα προτείνει λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να να γίνουν συνοδοί Ασφαλείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή

Αμέσως μετά, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε κατηγορηματική διάψευση και ενημερώνει για την αγωγή που ετοιμάζεται εναντίον της εφημερίδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε ρεσιτάλ κιτρινισμού και παραπληροφόρησης επιδόθηκε σήμερα η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», στο πρωτοσέλιδο της οποίας διαβάζουμε: «Στρατό από αστυνομικούς με οπλοπολυβόλα και χειροβομβίδες απαιτεί ο Μιχαλολιάκος». Η συγκεκριμένη είδηση ξεφεύγει από τα όρια της λασπολογίας και αγγίζει αυτά της επιστημονικής φαντασίας. Μη έχοντας άλλο τρόπο να πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα οι κεντροδεξιοί αντίπαλοί μας εφευρίσκουν τη μία τερατολογία μετά την άλλη.

Στη συνέχεια του εν λόγω άρθρου, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες συνεχίζονται. Αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει αιτηθεί την απόσπαση περισσοτέρων αστυνομικών απ' όσους δικαιούται βάσει νόμου. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, καθώς στο επίσημο αίτημα του κόμματός μας προς το αρμόδιο υπουργείο, αιτούμεθα λιγότερους αστυνομικούς απ' όσους δικαιούμεθα.

Το νομικό μας τμήμα προετοιμάζει τη στιγμή αυτή αγωγή κατά της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση. Όσον αφορά τα σχετικά με... «πυρήνα της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της αστυνομίας», θα έπρεπε να γνωρίζει ο συντάκτης του κειμένου, ότι όλα τα πολιτικά κόμματα αιτούνται την απόσπαση συγκεκριμένων αστυνομικών για την ασφάλεια των βουλευτών τους. Πυρήνας της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία ασφαλώς και δεν υφίσταται, υπάρχει ενδεχομένως ένας αριθμός Ελλήνων Αστυνομικών που επικροτούν το πολιτικό μας πρόγραμμα, όπως δικαιούνται ως Έλληνες πολίτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved