FUN TIME

Φανταστικοί χαρακτήρες που βασίστηκαν σε πραγματικούς ανθρώπους

Φανταστικοί χαρακτήρες που βασίστηκαν σε πραγματικούς ανθρώπους

Αρκετοί δημοφιλείς χαρακτήρες ταινιών και κινουμένων σχεδίων δεν «γεννήθηκαν» απλώς στο κεφάλι του δημιουργού τους, αλλά ξεκίνησαν από κάπου…


Δείτε δέκα διάσημους χαρακτήρες που δεν ξέρατε ότι βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους!


Quasimodo

Ο Κουασιμόδος πήρε την εμφάνιση του από ένα πραγματικό ιστορικό πρόσωπο, έναν γλύπτη που εργαζόταν στην Notre Dame την δεκαετία του 1820.
Beavis & Butthead

Ο Mike Judge βάσισε την εμφάνιση του Beavis & Butthead σε δύο καθηγητές που είχε στο UCSD (University of California, San Diego).


Winnie The Pooh

Ο Winnie the Pooh βασίζεται στην αρκούδα Winnipeg, μια μικρή αρκούδα που ζούσε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.


Dr. Eggman

Οι δημιουργοί του Sonic βάσισαν την εμφάνιση του Eggman στον Theodore Roosevelt… και ένα αυγό.


The Dude

Η έμπνευση των αδερφών Cohen για τον Jeffery «The Dude» Lebowski ήταν ο παραγωγός και πολιτικός ακτιβιστής Jeff Dowd.


Patrick Bateman

Ο Christian Bale λέει ότι βάσισε την ερμηνεία του ως Patrick Bateman στην ταινία «American Psycho», στον Tom Cruise. Ο Bret Easton Ellis που έγραψε το βιβλίο, είπε επίσης ότι θεώρησε τον Cruise ως μια επιρροή.


Joker

Η χαρακτηριστική φιγούρα του Joker βασίζεται στην ταινία του 1928 «The Man Who Laughs». Φυσικά, η ταινία ήταν πολύ ανατριχιαστική.


Uncle Sam

Ο Uncle Sam ήταν εμπνευσμένος από τον Samuel Wilson, έναν χασάπη που πούλαγε το εμπόρευμά του σε στρατιώτες του πολέμου του 1812.


Shrek

Η εμφάνιση του Shrek βασίζεται στον επαγγελματία παλαιστή Maurice Tillet, που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που λέγεται μεγαλακρία.


Norman Bates, Leatherface, & Buffalo Bill

Οι κινηματογραφικοί δολοφόνοι Norman Bates, Leatherface και Buffalo Bill ήταν όλοι βασισμένοι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο: τον Ed Gein. Ο Gein είναι πασίγνωστος για το ότι δολοφονούσε τα θυματά του και κρατούσε τα κομμάτια τους στην φάρμα του. Όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του, βρήκε, μεταξύ άλλων, «τέσσερις μύτες, εννέα μάσκες από ανθρώπινο δέρμα, ένα φωτιστικό από δέρμα ανθρώπινου προσώπου και μια ζώνη από ανθρώπινες θηλές γυναικών»,