FUN TIME

Πώς πολεμάς τη γήρανση

Πώς πολεμάς τη γήρανση

Θες να δείχνεις νεότερος; Να τι πρέπει να κάνεις

Αν βλέπεις τον χρόνο να φέρεται βάναυσα στην επιδερμίδα σου, είναι καιρός να πάρεις μέτρα. Για να μη γεράσεις λοιπόν πριν της ώρας σου, να πώς παίζεις το παιχνίδι της νεότητας!

1. Αντηλιακό.

Ρώτα όποιον δερματολόγο θες: το πιο σημαντικό μέτρο που μπορείς να πάρεις για να αποτρέψεις τις ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου είναι να φοράς αντηλιακό! Αν μάλιστα είσαι εκτεθειμένος στον ήλιο για πολύ ώρα, η χρήση του οφείλει να είναι καθημερινή. Κι όταν λέμε αντηλιακό, μιλάμε για δείκτη προστασίας 30...

2. Ρετινοειδές.

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα σου «τσίτα». Καθώς γερνάς και εκτίθεσαι όλο και περισσότερο στον ήλιο, το φυσικό κολλαγόνο φθείρεται και καταλήγεις να μοιάζεις με τον Keith Richards! Η αναγέννηση του κολλαγόνου θα ξαναδώσει ζωή στο δέρμα σου, οπότε μια επίσκεψη στον δερματολόγο για να σου γράψει ένα καλό retinoid είναι η κίνηση-ματ που πρέπει να κάνεις.

3. Αντιοξειδωτικό.

Το σώμα σου χρειάζεται αντιοξειδωτικά για να αντισταθμίσει την καταστροφή του κολλαγόνου που συντελείται από τις επεξεργασμένες τροφές που ρίχνεις στο στομάχι σου, τη μολυσμένη πόλη που ζεις, καθώς και τις «αθώες» μπιρίτσες που κοπάνησες χθες βράδυ. Παράλληλα με τη σωστή διατροφή, είναι καιρός να σκεφτείς σοβαρά ένα συμπλήρωμα δέρματος σαν το αντιοξειδωτικό.

4. Πράσινο τσάι.

Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού είναι γνωστή, ενώ παράλληλα κρατά το πνεύμα σου κοφτερό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αν αυτά δεν είναι ήδη αρκετά για να ξεκινήσεις να το πίνεις σαν τρελός, μάθε ότι πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της καταστροφής του δέρματος εξαιτίας της ηλιακής έκθεσης.

5. Κόψε το κάπνισμα.

Το κάπνισμα μπορεί να σε έκανε να δείχνεις cool στο γυμνάσιο, ωστόσο στα 30 σου το μόνο που θα κάνει είναι να σε δείχνει... 40! Τα χημικά του τσιγάρου επιταχύνουν τη φθορά του κολλαγόνου στο πρόσωπό σου, την ίδια ώρα που οι «τζούρες» που τραβάς αφήνουν ρυτίδες στη μούρη σου. Περαστικά...

6. Κοιμήσου επαρκώς.

Ο ύπνος δεν είναι σημαντικός μόνο για την ξεκούραση του οργανισμού, είναι και για το δέρμα! Αν δεν κοιμάσαι τις ώρες που πρέπει, το σώμα σου εκκρίνει περίσσια κορτιζόλη -μια ορμόνη για το στρες-, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο. Κοιμήσου λοιπόν σαν πουλάκι για να φτιάξεις δερματάκι!