FUN TIME

Greek σουβλάκι τώρα και στην Κίνα!

Greek σουβλάκι τώρα και στην Κίνα!

Το ελληνικό φαί είναι το πιο νόστιμο... Δε το λέμε εμείς αλλά οι τουρίστες που κατά καιρούς επισκέπτονται τη χώρα μας.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και τρεις φίλοι προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα την ιδέα τους...

Στα εστιατόρια Golden Olives που άνοιξαν τρεις Έλληνες στην πόλη Σιαμέν, η πίτα με γύρο γίνεται ανάρπαστη, ενώ οι πελάτες ξετρελαίνονται με τα γεμιστά, την ελληνική πρόταση για να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρύζι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», οι τρεις τολμηροί και επιτυχημένοι Έλληνες είναι οι Θωμάς Καραβασίλης, Βασίλης Μπαμπάολος και Ιωάννης Φυντανίδης, οι οποίοι καθώς τα πράγματα στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο δύσκολα, είχαν την ιδέα να μεταφέρουν στην Κίνα ένα σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής κουλτούρας, το φαγητό, ανοίγοντας δύο καταστήματα στη Σιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν, μιας πόλης τουλάχιστον 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, οι κάτοικοι της πόλης ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και για τους παράξενους τρόπους μαγειρέματος του ρυζιού (γεμιστά), αλλά και του κρέατος.

Το κατάστημα που λειτουργεί στο 400.000 τετραγωνικών μέτρων εμπορικό κέντρο της Σιαμέν, Wanda Plaza, έχει καθημερινά περίπου 550-600 πελάτες.