FUN TIME

ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Το πιο ωραίο πάρκο στον κόσμο!

ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Το πιο ωραίο πάρκο στον κόσμο!

Στη νοτιοδυτική Γιούτα, κοντά στο Σπρινγκντέιλ και ανάμεσα στα τεράστια βουνά και τα απόκρημνα φαράγγια, βρίσκεται καλά κρυμμένος ένας παράδεισος...

Ένα από τα πιο όμορφα πάρκα του πλανήτη, το εθνικό πάρκο Ζάιον, το οποίο είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Πρόσφατα, οι υπεύθυνοι του Ζάιον αποφάσισαν πως μόλις 80 άνθρωποι την ημέρα θα μπορούν να ξεναγούνται στο Ζάιον και μάλιστα σε ομάδες των 12 ατόμων.

Σήμα - κατατεθέν του πάρκου είναι το φαράγγι Ζάιον, το οποίο έχει μήκος 24 χιλιόμετρα και βάθος μέχρι 800 μέτρα, με τους χαρακτηριστικούς καφεκόκκινους βράχους.

Το πάρκο βρίσκεται στη συμβολή του οροπεδίου του Κολοράντο, της ερήμου Μοχάβι και της Μεγάλης Λεκάνης, με αποτέλεσμα να απαντάται σε αυτό μια ασυνήθιστη ποικιλία φυτών και ζώων.

Πολλά είδη φυτών μαζί με 289 είδη πτηνών, 75 είδη θηλαστικών και 32 είδη ερπετών ζουν στις τέσσερις ζώνες του πάρκου: την έρημο, την παραποτάμια περιοχή, το αραιό δάσος και το δάσος των κωνοφόρων.

Το φαράγγι ανακαλύφθηκε από τους Μορμόνους το 1858. Το 1909, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ αποκάλεσε τη περιοχή εθνικό μνημείο, προκειμένου να προστατεύσει το φαράγγι, με το όνομα Εθνικό Μνημείο Mukuntuweap.

Το 1918, ωστόσο, ο αναπληρωτής διευθυντής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων άλλαξε το όνομα του πάρκου σε Ζάιον (Σιών), επειδή το αρχικό του όνομα δεν ήταν τοπικά δημοφιλής. Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε το μνημείο ως Εθνικό Πάρκο στις 19 Νοεμβρίου 1919.