FUN TIME

Νέα στοιχεία για την αυθεντικότητα της Σινδόνης του Τορίνο

Νέα στοιχεία για την αυθεντικότητα της Σινδόνης του Τορίνο

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το νεκρικό σεντόνι του Χριστού. Άλλοι επιμένουν πως πρόκειται για απάτη των μεσαιωνικών χρόνων.


Πάντως η Σινδόνη του Τορίνο συνεχίζει να απασχολεί επιστήμονες και πιστούς.

Τη χρονολόγηση με άνθρακα 14, που είχαν κάνει επιστήμονες του Βρετανικού Μουσείου το 1988 και τοποθετούσαν τη δημιουργία της Σινδόνης μεταξύ 1260 και 1390 μ.Χ., έρχεται να αμφισβητήσει μια νέα έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του καθηγητή Τζούλιο Φάντι από το πανεπιστήμιο της Πάδοβα δημοσιεύονται στο βιβλίο «Il Mistero della Sindone» (Το μυστήριο της Σινδόνης), που κυκλοφορεί σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο καθηγητής Μηχανικής και Θερμικής Ανάλυσης εξέτασε ίνες από τη Σινδόνη και τις συνέκρινε με δείγματα υφάσματος που δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού, μέχρι και τους νεότερους χρόνους.

Η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε δύο χημικά τεστ και ένα μηχανικό, χρησιμοποιώντας υπεριώδες ερυθρό φως και φασματοσκοπία Ράμαν και κατέληξε ότι η Σινδόνη του Τορίνο δημιουργήθηκε την περίοδο 300 π.Χ. – 400 μ.Χ., η οποία καλύπτει τα χρόνια που έζησε ο Χριστός.

Για την παλαιότερη χρονολόγηση με τον άνθρακα 14, οι ερευνητές της Πάδοβα υποστηρίζουν ότι το κομμάτι ύφασμα που αναλύθηκε τότε πιθανώς είχε αλλοιωθεί από νερό και φωτιά και γι' αυτό έδωσα παραπλανητικά αποτελέσματα.