FUN TIME

Χάμπουργκερ - γίγας 7.000 θερμίδων!

Χάμπουργκερ - γίγας 7.000 θερμίδων!

Αυτό σημαίνει χάμπουργκερ-βόμβα!

Ζυγίζει όσο μια μπάλα του μπόουλινγκ και δεν φτάνει η συμμετοχή ούτε σε τρεις μαραθώνιους για να κάψει κανείς τις 7.000 θερμίδες που περιέχει! Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ogre Burger, το μεγαλύτερο μπέργκερ της Βρετανίας, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταναλωθεί ολόκληρο από κανένα πελάτη του «The Edge Bar» όπου σερβίρεται.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος προσφέρουν μάλιστα ένα δωρεάν γεύμα σε όποιον καταφέρει να το φάει μέσα σε τριάντα λεπτά, ωστόσο ο νικητής μάλλον θα αργήσει να βρεθεί, καθώς το μπέργκερ-γίγας αποτελείται από 1 κιλό βοδινό, 800 γραμμάρια ψωμί, 500 γραμμάρια σαλάτα, 200 γραμμάρια τυρί, άφθονα onion rings και ένα πιάτο τηγανητές πατάτες για συνοδευτικό. Η παρασκευή του γεύματος διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες, αφού το μέγεθός του ισούται με οχτώ μπέργκερ φυσιολογικού μεγέθους.

Όσοι από τους πελάτες αποπειράθηκαν να το φάνε, αλλά δεν τα κατάφεραν βλέπουν την ίδια στιγμή τη φωτογραφία τους μπροστά το μισογεμάτο πιάτο να αναρτάται στον «Τοίχο της Ντροπής», που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το μπαρ.

Ο σεφ Ανταμ Γουντ δηλώνει ότι έχουν επιχειρήσει να φάνε το πιάτο του μερικοί από τους μεγαλύτερους καλοφαγάδες της Βρετανίας, όμως ο καλύτερος εγκατέλειψε την προσπάθειά του αφήνοντας το 1/4 του μπέργκερ απείραχτο. «Κανείς δεν θα καταφέρει ποτέ να το τελειώσει. Εχω δει μερικούς από τους καλύτερους να αποτυγχάνουν. Θα φάω το... καπέλο μου αν αδειάσει κάποιος το πιάτο. Για την ακρίβεια, θα το πληρώσω από την τσέπη μου» λέει ο 28χρονος σεφ, ο οποίος επισημαίνει ότι στόχος του εστιατορίου δεν είναι να προωθήσει την υπερφαγία, αλλά να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό.