FUN TIME

Βίντεο: Στοματικό σεξ κάνουν και οι νυχτερίδες!

Βίντεο: Στοματικό σεξ κάνουν και οι νυχτερίδες!

Σε στοματικό έρωτα επιδίδονται οι νυχτερίδες σύμφωνα με Ινδούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Madurai Kamaraj.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες μελέτησαν μια αποικία 420 ινδικών νυχτερίδων του είδους Pteropus giganteus, οι οποίες τρέφονται με φρούτα και συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες νυχτερίδες παγκοσμίως.

Σε περίοδο 13 μηνών, χρησιμοποιώντας κάμερες, οι επιστήμονες κατέγραψαν 57 συνευρέσεις (στοματικός έρωτας και συνουσία), κυρίως τις πρωινές ώρες.

«Εκτός από τους ανθρώπους και οι νυχτερίδες επιδίδονται σε στοματικό έρωτα όταν συνευρίσκονται», δήλωσε ο ερευνητής Ganapathy Marimuthu, που συμμετείχε στη μελέτη.

Παρά την αρχική άρνηση, τα αρσενικά τις ακολουθούσαν και όταν εκείνες σταματούσαν να κινούνται άρχιζαν να τις γλείφουν για περίπου 50 δευτερόλεπτα προκειμένου να τις διεγείρουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες για ερωτική συνεύρεση. Στη συνέχεια ζευγάρωναν και μετά τα αρσενικά συνέχιζαν τον στοματικό έρωτα στα θηλυκά για άλλα 94 με 188 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσο περισσότερο διαρκούσε ο στοματικός έρωτας τόσο επεκτεινόταν η χρονική διάρκεια της συνεύρεσης.

«Είναι πιθανό ότι ο παρατεταμένος στοματικός έρωτας ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης», τόνισε ο Δρ. Marimuthu.

Περιστατικά στοματικού έρωτα έχουν καταγραφεί και σε άλλα είδη νυχτερίδων, καθώς και σε ζώα, όπως για παράδειγμα οι χιμπατζήδες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE.