FUN TIME

ΦΩΤΟ: Η απαγορευμένη σκάλα που οδηγεί στον "Παράδεισο"

ΦΩΤΟ: Η απαγορευμένη σκάλα που οδηγεί στον "Παράδεισο"

Θέα που κόβει την ανάσα, αδρεναλίνη στα ύψη, ηρεμία αλλά και λίγη... παρανομία.


Όλοι έχουμε κάποιες αγαπημένες διαδρομές, που μας ηρεμούν και μας προσφέρουν λίγες στιγμές γαλήνης. Αυτοί οι προσωπικοί "παράδεισοι", από όπου βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα είναι καθόλα νόμιμοι, τι θα σκεφτόσασταν όμως, αν σας λέγαμε ότι μια διαδρομή που οδηγεί σε μέρη μαγικά, είναι απαγορευμένη; Θα ρισκάρατε τη ζωή σας, για μια στιγμή απόλαυσης;
Στην μακρινή Χαβάη, στο νησί Οάχου, υπάρχει μια σκάλα που οδηγεί σε ένα λόφο με μαγευτική θέα. Η σκάλα αυτή, που ονομάζεται και «Σκάλα προς τον Παράδεισο» « Stairway to Heaven» αγγλιστί, κατασκευάστηκε κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να μπορεί ο στρατός να έχει πρόσβαση στις κεραίες του βουνού. Η σκάλα που ήταν αρχικά ξύλινη, αντικαταστάθηκε και στη θέση της έβαλαν ατσάλινα σκαλιά, για την ακρίβεια 3,992 που οδηγούν σε ένα σταθμό της ακτοφυλακής.
Η σκάλα αυτή είναι, τόσο επικίνδυνη, που υπάρχει διάταγμα που απαγορεύει να την διαβεί ο οποιοσδήποτε. Ένας φρουρός κάθεται σχεδόν όλη μέρα στην είσοδο και αποτρέπει τους τολμηρούς πεζοπόρους, ενώ όποιος θέλει να την διασχίσει πρέπει να παρουσιάσει ασφαλιστική κάλυψη αξίας 1,000,000 δολαρίων.
Αυτό φυσικά, δεν έχει πτοήσει τους επίδοξους πεζοπόρους, αλλά και τους φανατικούς Instagrammers!

qq1
qq2
qq3
qq6