FUN TIME

Τι κάνουμε μόλις μπούμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου;

Τι κάνουμε μόλις μπούμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου;

Δεν χρειάζεται να είσαι ο υποχόνδριος Μονκ για να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. Αν θέλετε να έχετε μια ευχάριστη διαμονή, διαβάστε τα παρακάτω.

Απολύμανση
Το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται καθαρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Το προσωπικό καθαρισμού μπορεί να τρίβει τη μπανιέρα, αλλά δεν έχουν το χρόνο να απολυμάνουν κοινά αντικείμενα όπως το τηλεκοντρόλ, τους διακόπτες για το φως ή τα χερούλια της πόρτας.

Ελέγξτε ότι λειτουργούν οι θερμοστάτες του δωματίου

Μπορεί η θερμοκρασία του δωματίου να σου φαίνεται εντάξει τώρα, όμως δεν είναι σίγουρο ότι το βράδυ δεν θα ξεπαγιάσετε. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην λειτουργεί μια ασφάλεια και την ώρα που θα το ανακαλύψετε, δεν θα είναι κανένας εκεί για να το διορθώσει.

10546 breakfast-in-bed 2452361b 1

Αφαιρέστε το πάπλωμα

Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες είναι εύκολο να πλυθούν. Τα παπλώματα όμως; Όχι και τόσο. Κάποια ξενοδοχεία μάλιστα μπορεί να τα πλένουν από λίγες φορές μέσα στο χρόνο ή και... καθόλου. Το καλύτερο είναι να απομακρύνεται το βρώμικο πάπλωμα.

Κρεμάστε το ταμπελάκι «μην ενοχλείτε» στην πόρτα

Αν δεν θέλετε κατά τη διάρκεια της ημέρας να μπουν στο δωμάτιο σας οι υπηρεσίες καθαρισμού, τοποθέτησε τη σχετική ένδειξη στην πόρτα, φροντίστε μόνο να την αφαιρέσετε την επόμενη μέρα το πρωί, αν επιθυμείτε να καθαριστεί το δωμάτιο.

Μελετήστε το χάρτη με την έξοδο κινδύνου

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σας χρειαστεί ποτέ, ωστόσο πάντα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς θα φύγετε από το ξενοδοχείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μελετήστε για ένα λεπτό που βρίσκεται η έξοδος κινδύνου και ποιο διάδρομο πρέπει να ακολουθήσετε.