FUN TIME

Slenderman: Το μυθικό πλάσμα που προκάλεσε μια απόπειρα δολοφονίας

Slenderman: Το μυθικό πλάσμα που προκάλεσε μια απόπειρα δολοφονίας

Την εβδομάδα που μας πέρασε δύο 12χρονες, εμπνευσμένες από μια ιστορία τρόμου που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο, οδήγησαν ένα συνομήλικο κορίτσι σε δασώδη περιοχή στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών και το μαχαίρωσαν 19 φορές, αφήνοντάς την αιμόφυρτη...

Η Μόργκαν Γκέισερ και η Ανίσα Γουέιερ σχεδίαζαν την επίθεση από το Φεβρουάριο. Αρχικά είχαν σκεφτεί να σκοτώσουν το θύμα τους βάζοντας μονωτική ταινία στο στόμα της ενώ κοιμόταν και στη συνέχεια θα τη μαχαίρωναν στο λαιμό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Κατόπιν, σκόπευαν να τη σκοτώσουν σε μια μπανιέρα, ώστε να μπορούν να καθαρίσουν πιο εύκολα. Τελικά όμως, τα κορίτσια αποφάσισαν να το κάνουν σε ένα πάρκο, ενώ έπαιζαν κρυφτό.

Το θύμα, ένα 12χρονο κορίτσι, φίλη των υπόπτων, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης. Ένας ποδηλάτης που περνούσε τυχαία από την περιοχή τη βρήκε και ειδοποίησε τις αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, όταν οι δυο κοπέλες έφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος, το θύμα σύρθηκε έξω από το δάσος και έφτασε σε ένα δρόμο, όπου τη βρήκε ο ποδηλάτης. Οι ύποπτες συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα.

Η Γουέιερ μίλησε στις αρχές για μια ιστοσελίδα γνωστή ως Creepypasta Wiki, που δημοσιεύει ιστορίες τρόμου. Όπως είπε, εκεί έμαθε για έναν άνδρα που ονομάζεται Slenderman. Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο και η Γουέιερ ήθελε να αποδείξει πως έκαναν λάθος. Τότε σύστησε στην Γκέισερ το site και πίστεψαν πως έπρεπε να σκοτώσουν κάποιον για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον «Slenderman»...

Ποιος είναι λοιπόν ο Slenderman και πώς γεννήθηκε ο μύθος του;

Ο μύθος του συγκεκριμένου πλάσματος αποτελεί δημιούργημα ενός διαδικτυακού διαγωνισμού.

Το 2009 ο ιστότοπος Something Awful διοργάνωσε ένα διαγωνισμό που καλούσε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια δικιά τους τρομακτική φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διαλέξουν κάποιες πραγματικές φωτογραφίες και με τις δικές τους παρεμβάσεις να δημιουργήσουν κάτι το απόκοσμο.

Ο χρήστης με το όνομα Victor Surge αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού με ευρύτατη πλειοψηφία.

Ο κόσμος μάλιστα αγάπησε ιδιαίτερα τα δημιουργήματά του που ήταν δύο φωτογραφίες με παιδιά που έπαιζαν στην παιδική χαρά και στο βάθος φαινόταν να παρακολουθεί επίμονα τα παιδιά ένας πολύ ψηλός, λυγερόκορμος, με κενό πρόσωπο, πολύ μακριά χέρια και σμόκιν. Τις φωτογραφίες συνόδευαν και δυο κείμενα, που τόνιζαν ακόμα περισσότερο την απόκοσμη ατμόσφαιρα.

Το φαινόμενο του Slenderman, όπως ονομάστηκε από τον δημιουργό του, απέκτησε μεγάλες διαστάσεις. Δημιουργήθηκαν διάφορες τρομακτικές ιστορίες, ενώ κάποιοι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών εκμεταλλεύτηκαν την απήχηση του χαρακτήρα δημιουργώντας παρόμοια τέρατα ή παιχνίδια με τον ίδιο.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε το βιντεοπαιχνίδι «Slender» που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί. Κυκλοφόρησε μάλιστα και ένα ντοκιμαντέρ που σχετίζεται με τον λυγερόκορμο άνδρα.

O Slenderman λοιπόν ξεκίνησε από ένα διαγωνισμό στο διαδίκτυο, ωστόσο σιγά-σιγά, όπως τόσοι άλλοι αστικοί μύθοι ξέφυγαν από τη σφαίρα της φαντασίας και κατάφεραν τελικά να διεισδύσουν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο στη ζωή μας.

Μάλιστα στο διαδίκτυο διάφορα βίντεο έχουν ανέβει τα οποία υποτίθεται παρουσιάζουν τον Slenderman:

Διαβάστε επίσης:

ΦΡΙΚΗ: 12χρονες θυσίασαν συνομήλική τους λόγω μιας ιστορίας τρόμου