FUN TIME

Τέσσερις ταινίες για την 4η Ιουλίου που πρέπει να δεις

Τέσσερις  ταινίες για την 4η Ιουλίου που πρέπει να δεις

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η 4η Ιουλίου είναι μέρα αργίας για τους πολίτες των Η.Π.Α. καθώς γιορτάζουν την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας τους από την Βρετανία, η οποία ψηφίστηκε στις 4 Ιουλίου του 1776.

Φυσικά, οι ταινίες που έχουν γυριστεί για την επέτειο είναι πολλές, ωστόσο εμείς θα σταθούμε στις καλύτερες.

Γεννημένος την 4η Ιουλίου (1989)

Ο Τομ Κρουζ υποδύεται έναν αμερικάνο βετεράνο του Βιετνάμ ο οποίος όταν επέστρεψε με φρικτές αναμνήσεις και μερική αναπηρία από τον πόλεμο, αγωνίστηκε να ξαναχτίσει από το μηδέν μια καινούργια ζωή και επιδόθηκε σε μια επίπονη σταυροφορία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του απέναντι στους βετεράνους.

Τα σαγόνια του καρχαρία (1975)

Σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό, πολλοί αμερικανοί το επέλεξαν για να περάσουν εκεί την ημέρα ανεξαρτησίας. Ωστόσο, ο θρυλικός και γνωστός σε όλους μας καρχαρίας, τους χαλάει τα σχέδια...

Ημέρα Ανεξαρτησίας (1996)

Εξωγήινοι εισβάλλουν στη Γη και καταστρέφουν όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Ομως, την 4η Ιουλίου ξεκινά η γήινη αντεπίθεση υπό την καθοδήγηση του προέδρου των ΗΠΑ.

Εθνικός Θησαυρός

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι ιστορικός ο οποίος γυρεύει έναν τεράστιο θησαυρό. Ο χάρτης που πρέπει να ακολουθήσει είναι γραμμένος στο πίσω μέρος της διακήρυξης της Ημέρας Ανεξαρτησίας.