FUN TIME

Πώς γεννήθηκε το σήμα γνωστής εταιρείας; (photos)

Πώς γεννήθηκε το σήμα γνωστής εταιρείας; (photos)

Διαβάστε τι κρύβεται πίσω από το σήμα της γνωστής εταιρείας και την σχέση του με την Ελλάδα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το πως προέκυψε το σήμα της γνωστής φίρμας; Αν όχι ήρθε η στιγμή να μάθετε πως η έμπνευση του προήλθε από ένα άγαλμα.

Το 1971 ένας πρώην αθλητής στις ΗΠΑ με το όνομα Φιλ Νάιτ, αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του σειρά παπουτσιών και ψάχνοντας να βρει το όνομα της εταιρείας του, ζητά από τους υπαλλήλους του να γράψουν την πρόταση τους σε ένα χαρτί και να το ρίξουν σε ένα καπέλο.

Ένας από τους εργαζόμενους επιλέγει το όνομα Nike το οποίο σκέφτηκε από την αρχαία Ελληνίδα θεά Νίκη! Ο υπάλληλος ισχυρίστηκε πως είδε την θεά στον ύπνο του και το επόμενο βήμα μετά το όνομα, ήταν το σήμα.

Ο Νάιτ ανέθεσε την δουλειά στην σχεδιάστρια Κάρολιν Ντέιβιντσον η οποία δημιούργησε το σήμα το οποίο βλέπουμε και σήμερα, με έμπνευση το φτερό του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Ο ιδρυτής της εταιρείας δεν ενθουσιάστηκε, όμως επειδή βιαζόταν έδωσε το «ΟΚ», με την σχεδιάστρια να αμείβεται μόλις με 35 δολάρια!

Λίγα χρόνια μετά η εταιρεία άρχισε να γίνεται γνωστή παγκοσμίως με τα κέρδη να είναι τεράστια. Ο Νάιτ δεν ξέχασε την σχεδιάστρια και αποφάσισε να επανορθώσει. Το 1988 προσκάλεσε σε δείπνο την Κάρολιν και της χάρισε ένα πανάκριβο χρυσό δαχτυλίδι, με το διάσημο... φτερό και το σημαντικότερο της δώρισε ένα πλουσιοπάροχο πακέτο μετοχών της εταιρείας...

Διαβάστε επίσης:

Αντιμετώπισε το έγκαυμα με φυσικές συνταγές στο σπίτι

Πώς θα αφαιρέσετε μια γυρισμένη τρίχα