FUN TIME

Ελήφθησαν σήματα από άλλο γαλαξία!

Ελήφθησαν σήματα από άλλο γαλαξία!

Άναυδοι έχουν μείνει οι αστρονόμοι από συντονισμένα μυστηριώδη ραδιοσήματα από «αλλοδαπούς» που μένους μακριά από τον γαλαξία μας

Τα μηνύματα συνελήφθησαν από ένα γιγάντιο σταθμό στην Καραϊβική.

Ο αστροφυσικός Victoria Kaspi χαρακτήρισε την ανακάλυψη ως «πραγματικά συναρπαστική", επειδή αυξάνει την πιθανότητα να έχουμε τελικά επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς που ζουν δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

Ο καθηγητής Kaspi, από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, είπε: «Αυτό είναι σημαντικό, διότι εξαλείφει κάθε αμφιβολία ότι αυτές οι εκρήξεις ραδιοκυμάτων έχουν κοσμική προέλευση.

Οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας το Παρατηρητήριο Parkes στην Αυστραλία έχουν καταγραψεί πολλά παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν.

Όμως, η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων από άλλες εγκαταστάσεις, όπως είναι η βάση στο Πουέρτο Ρίκο, οδήγησαν στην υπόθεση ότι οι Αυστραλοί είχαν πάρει τα σήματα που προέρχονται από πηγές που βρίσκονται κοντά στη Γη.

Τώρα, αυτά τα νέα αποδεικτικά στοιχεία έπεισαν τους εμπειρογνώμονες ότι η πηγή πρέπει να προέρχεται από έναν άλλο γαλαξία.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι τα νέα τηλεσκόπια που χτίζονται στον Καναδά, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία, θα μας βοηθήσουν να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα ραδιοκύματα.

Διαβάστε επίσης: Θρυλικός αστροναύτης υποστηρίζει ότι είδε ΟΥΦΟ!