FUN TIME

Βάφτηκε με «αίμα» το Λονδίνο

Βάφτηκε με «αίμα» το Λονδίνο

Μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Λονδίνου κατέκλυσαν ακτιβιστές της PETA, διαμαρτυρόμενοι για τα δικαιώματα των ζώων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορτοφαγίας (1η Νοεμβρίου).

Εκατό περίπου άτομα, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, αφού σημαδεύτηκαν συμβολικά με κόκκινη μπογιά, φώναξαν συνθήματα κατά της «δολοφονίας ενός δισεκατομμυρίου ζώων κάθε χρόνο» στην Trafalgar.

«Διαλέξτε τη ζωή, διαλέξτε τη χορτοφαγία», αναγραφόταν σε ένα από τα πανό.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), υποστήριξε πως σκοπός της ειρηνικής αυτής διαδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ενθαρρύνοντας όλο και περισσότερα άτομα να γίνουν χορτοφάγοι.

«Τα ζώα αισθάνονται τον πόνο, το φόβο, την αγάπη και τη χαρά, όπως ακριβώς κάνουν οι άνθρωποι, αλλά δισεκατομμύρια από αυτά σκοτώνονται κάθε χρόνο για προϊόντα που δηλητηριάζουν το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην επιδημία της παχυσαρκίας του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Independent., συμπληρώνοντας:
«Πρέπει όλοι να σκεφτούν τη μαζική δολοφονία ζώων και το κακό που κάνει η βιομηχανία κρέατος στα ζώα, τη Γη και την ανθρώπινη υγεία».

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας καθιερώθηκε το 1994.

Σχετικές ειδήσεις