FUN TIME

Ο Άτλας της γυναικείας ομορφιάς (photos)

Ο Άτλας της γυναικείας ομορφιάς (photos)

Κόντρα σε ό,τι προβάλλεται και ενίοτε επιτάσσεται από τα περιοδικά μόδας για το τι θεωρείται ελκυστικό, η φωτογράφος Mihaela Noroc αποφάσισε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Αποστολή της; Να απαθανατίσει γυναίκες της διπλανής πόρτας στο φυσικό τους περιβάλλον κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους ρουτίνας.

Από το παγωμένο Θιβέτ, κοντά στα Ιμαλάια, μέχρι τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής, τις φαβέλες της Βραζιλίας και τις «ακατέργαστες» γειτονιές της Κολομβίας.

Όσο για το αποτέλεσμα: «Ο Άτλας της Ομορφιάς»; Καλύτερο και από τις προσδοκίες της!

«Παραιτήθηκα από τη βαρετή δουλειά μου και ξεκίνησα μια νέα ζωή. Πριν από δύο χρόνια πήρα το σακίδιό μου και μια φωτογραφική μηχανή και ξεκίνησα να ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο με χρήματα που είχα μαζέψει», εξομολογείται η Mihaela στην Daily Mail και συνεχίζει:

«Σε αυτό το ταξίδι, φωτογράφισα εκατοντάδες φυσικές γυναίκες στον πολιτισμό τους. Το έργο μου σχετίζεται με την ποικιλομορφία του πλανήτη μας μέσα από πορτρέτα γυναικών. Τώρα μπορώ να πω ότι η ομορφιά είναι παντού και δεν είναι θέμα καλλυντικών, χρημάτων, φυλής ή κοινωνικής κατάστασης».

Καταλήγοντας, η 29χρονη Ρουμάνα, τονίζει: «Οι παγκόσμιες κατευθύνσεις μάς κάνουν να φαινόμαστε ίδιοι και να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο είμαστε όλοι όμορφοι γιατί είμαστε διαφορετικοί. Εξάλλου, η ομορφιά κρίνεται από το μάτι του θεατή, και ο θεατής είναι πάντα κάποιος άλλος»…

Σχετικές ειδήσεις