FUN TIME

Η ομορφότερη και πιο θλιβερή «διάσωση» από την άγρια φύση (photos)

Η ομορφότερη και πιο θλιβερή «διάσωση» από την άγρια φύση (photos)

Όταν αυτή η άτυχη μικρή ζέβρα εγκλωβιζόταν μέσα σε ένα λάκκο με λάσπη, ούτε που μπορούσε να φανταστεί πως θα έβλεπε τον παραλίγο... διασώστη της στο πρόσωπο ενός… φιλεύσπλαχνου και αδέξιου πλάσματος βάρους δύο τόνων!

Ο Roel van Muiden, όπως και οι τουρίστες που ξεναγούσε στο φυσικό πάρκο άγριων ζώων της Νοτίου Αφρικής «Madikwe Game Reserve», έμειναν με το στόμα ανοιχτό στη θέα της πρωτοφανούς και σπάνιας ομορφιάς διάσωσης, την οποία μόνο η (άγρια) φύση μπορεί να προσφέρει απλόχερα.

«Ήταν μια μοναδική “αλληλεπίδραση” μεταξύ δύο τόσο αταίριαστων ειδών και ήμασταν τυχεροί που τη ζήσαμε από κοντά», εκμυστηρεύτηκε ο van Muiden, συμπληρώνοντας: «Δεν είχαμε δει τη μικρή ζέβρα που είχε κολλήσει στη λάσπη, καθώς παρατηρούσαμε έναν αρσενικό ρινόκερο να κυνηγά κάτι θηλυκούς. Ωστόσο πρέπει να ήταν εκεί αρκετή ώρα. Μέχρι που ένας άλλος ρινόκερος πλησίασε και άρχισε να επεξεργάζεται από περιέργεια, με το κέρατό του, το άτυχο μωρό. Φαινόταν αδύναμο και είχε μόνο το κεφάλι του έξω από τη λάσπη».

Η συνέχεια ωστόσο είναι συγκλονιστική: «Ο ρινόκερος σήκωσε ξαφνικά τη ζέβρα τόσο γρήγορα που δεν της άφησε χρόνο να αντιδράσει και τη μετέφερε σε ασφαλές μέρος. Μόνο που το κέρατό του την είχε ξεκοιλιάσει άθελά του», αποκάλυψε ο Νοτιοαφρικανός, επιβεβαιώνοντας πως το συμπαθές τετράποδο δεν κατάφερε τελικά να ζήσει...

«Είμαι ξεναγός δέκα χρόνια και μπορεί να είμαι για πολλά περισσότερα ακόμη, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνω ποτέ μάρτυρας κάτι τόσο εκπληκτικού και ταυτόχρονα μελαγχολικού όπως αυτό», κατέληξε ο Roel.

Σχετικές ειδήσεις