FUN TIME

Βρετανία: Γνωρίστε τον άνθρωπο που μεθάει τρώγοντας… πατάτες!

Βρετανία: Γνωρίστε τον άνθρωπο που μεθάει τρώγοντας… πατάτες!

Από μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση που μετατρέπει τους υδατάνθρακες στο στομάχι του σε… αλκοόλη πάσχει ένας Βρετανός!

Κατάρα ή τύχη; Όπως το πάρει κανείς! Γιατί μπορεί αρκετοί στον μάταιο τούτο κόσμο να έχουν βάλει στόχο ζωής να γίνουν… στουπί χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μια περιουσία, ωστόσο μάλλον ακόμα περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια γαβάθα τηγανιτές πατάτες!

Μόνο που ο Nick Hess δεν μπορεί να απολαύσει μια παγωμένη μπύρα μαζί με τις λιγουριαστές αυτές μικρές διατροφικές αμαρτίες, καθώς οι θερμίδες δεν είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να ανησυχεί! Και αυτό επειδή πάσχει από «auto-brewery» ή κοινώς (λέμε τώρα) «αυτο-ζυθοποιία». Και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά της! Το στομάχι του παράγει δηλαδή τόσο πολλή μαγιά που μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε αλκοόλη…

Στην αρχή μάλιστα ο Hess δεν ήξερε ακριβώς τι (του) συνέβαινε και πίστευε πως απλά ήταν συχνά άρρωστος, ενώ οι δικοί του άρχισαν να… υποπτεύονται πως όχι μόνο ο οργανισμός του δεν… σήκωνε και πολύ το ποτό, αλλά και ότι έκρυβε μια κάβα στο σπίτι την οποία επισκεπτόταν αρκετά συχνά!

«Ήταν πολύ παράξενο. Είχα φάει κάποιους υδατάνθρακες και ξαφνικά φερόμουν ανόητα. Κάθε μέρα για ένα χρόνο ξύπναγα και ήθελα να κάνω εμετό», εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος στο BBC.

Τελικά, η λύση στο μυστήριο βρέθηκε όταν η γυναίκα του τον μαγνητοσκοπούσε κρυφά, νομίζοντας ότι είχε πρόβλημα αλκοολισμού.

«Εκεί που έβλεπε τηλεόραση, συμπεριφερόταν ξαφνικά σαν μεθυσμένος και μύριζε αλκοόλ. Άρχισα να ψάχνω όλο το σπίτι για κρυμμένα μπουκάλια», συμπλήρωσε η Κάρεν.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός είχε υποβληθεί σε αμέτρητες εξετάσεις, η πάθησή του διαγνώστηκε μόνο αφότου είχε καταναλώσει γεύμα (υπερβολικά) πλούσιο σε υδατάνθρακες. Το επίπεδο αλκοόλ, μάλιστα, στο αίμα του ήταν τότε λες και είχε πιει 7 ποτήρια ουίσκι!

Πλέον, ο Hess ακολουθεί θεραπεία με αντιμυκητιασικά φάρμακα και δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, ωστόσο εξακολουθεί να γίνεται... λιώμα μια-δυο φορές το μήνα.

Σχετικές ειδήσεις