FUN TIME

Το Πάσχα σε όλο τον κόσμο (photos)

Το Πάσχα σε όλο τον κόσμο (photos)

Από την αναπαράσταση των Παθών του Χριστού στις Φιλιππίνες και την Παραγουάη, μέχρι την πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη και το παπικό μήνυμα «Urbi et Orbi» - προς την πόλη και τον κόσμο - του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να αποφεύγουν την αδιαφορία και να έχουν την τόλμη να ζήσουν την πίστη τους, οι Καθολικοί γιόρτασαν την περασμένη εβδομάδατο Πάσχα.

Είτε περισσότερο προσηλωμένοι στη θρησκευτική παράδοση, είτε πιο κοντά απλά στο εθιμικό, που συνδέεται με τον προαιώνιο εορτασμό της Άνοιξης, οι Καθολικοί όλου του κόσμου τίμησαν την πιο σημαντική ημέρα του Χριστιανισμού.

Για παράδειγμα, τα πιο γνωστά σύμβολα και έθιμα του Πάσχα για τους Γερμανούς έχουν μόνο εν μέρει θρησκευτικό υπόβαθρο. Πασχαλινά αυγά και πασχαλινές λιχουδιές έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή για τον λαό με το πέρασμα των αιώνων.

Ολοένα και λιγότεροι Γερμανοί γνωρίζουν πως το Πάσχα είναι η γιορτή της Ανάστασης του Ιησού Χριστού, γράφει η Deutsche Welle.

4

Ωστόσο, δεν νοείται Πάσχα χωρίς χρωματιστά αυγά. Παραδοσιακά, οι γονείς τα κρύβουν την Κυριακή του Πάσχα, ώστε να τα αναζητήσουν τα παιδιά.

Στη Μανίλα των Φιλιππίνων από την άλλη, στη Βραζιλία, αλλά και στην Κόστα Ρίκα, το θρησκευτικό αίσθημα είναι πολύ ισχυρό.

filippines

Τη Μεγάλη Εβδομάδα γίνεται αναπαράσταση της Σταύρωσης.

stavrosi

Η επίσημη Εκκλησία έχει καταδικάσει το τελετουργικό ως διαστρέβλωση του πραγματικού μηνύματος των ημερών του Πάσχα, αλλά το τελετουργικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 προσκυνητές.

Πολλοί λαμβάνουν μέρος για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες, προσεύχονται για τους αρρώστους ή για μια καλύτερη ζωή, ή για να ευχαριστήσουν το Θεό γι' αυτά που τους προσφέρει.

Εκδηλώσεις, παραδόσεις και έθιμα: δείτε εικόνες από όλο τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις