FUN TIME

Δείτε το απόκοσμο πλάσμα με το πιο περίεργο γεννητικό όργανο του πλανήτη! (photo)

Δείτε το απόκοσμο πλάσμα με το πιο περίεργο γεννητικό όργανο του πλανήτη! (photo)

Άναυδους έχει αφήσει τους βιολόγους ένα πλάσμα που κινείται στα όρια του… απόκοσμου και μοιάζει να βγήκε από τρομακτική ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Δεν είναι μόνο το ρύγχος του που μοιάζει με μυρμηγκοφάγο. Δεν είναι καν τα δεκάδες αγκάθια σκαντζόχοιρου που έχει στη… γλώσσα του! Είναι το γεννητικό του όργανο με τα τέσσερα… κεφάλια που του χαρίζει απλόχερα την ταμπέλα του φαβορί στην υποψηφιότητα για τα πιο περίεργα πλάσματα που έχουν πατήσει το πόδι τους στον μάταιο τούτο κόσμο!

Η ξεχωριστή αυτή έχιδνα με το μακρύ ράμφος όπως είναι (δεν θα το λέγαμε και) ευρέως γνωστή, ζει στην Παπούα Νέα Γουινέα, ενώ η θηλυκή της έκδοση έχει διπλό κόλπο!

Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, κατά την ερωτική πράξη, το αρσενικό… πηγαίνει τα τέσσερα κεφάλια του εναλλάξ (δύο - δύο) ώστε να μην μείνει κανένα παραπονεμένο, ενώ μία ακόμη ιδιαιτερότητα των μικρών αυτών παράξενων «τεράτων» είναι πως το θηλυκό, αφού γεννήσει τα αυγά του, αναπτύσσει πάνω του μια προσωρινή «θήκη», όπως τα μαρσιποφόρα.

Το ρύγχος τους τέλος έχει τη δυνατότητα ηλεκτρικής… ανίχνευσης των τροφών τους, τις οποίες αλέθουν με τα αγκάθια στο στόμα τους, καθιστώντας τα ακόμα πιο τρομακτικά!

Όπως και να έχει πάντως, έχει τέσσερις λόγους για να νιώθει πιο… περήφανο από τους υπόλοιπους άνδρες!

Σχετικές ειδήσεις