FUN TIME

Κάνετε τα δάχτυλά σας «κρακ»; Δείτε τι συμβαίνει εκείνη τι στιγμή (video)

Κάνετε τα δάχτυλά σας «κρακ»; Δείτε τι συμβαίνει εκείνη τι στιγμή (video)

Μήπως θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφτείτε πριν το κάνετε ξανά;

Είστε από εκείνους που κάνουν «κρακ» τα δάχτυλά τους; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι σημαίνει για τον οργανισμό η κίνηση αυτή; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω και ίσως να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε πριν το ξανακάνετε!

Ο λόγος που ακούγεται αυτός το ήχος είναι γιατί όταν τραβάμε τα δάχτυλα μας, τότε το διάστημα στις αρθρώσεις μας μεγαλώνει. Συγκεκριμένα μεταξύ των αρθρώσεων υπάρχει το αρθρικό υγρό και όταν εμείς τραβάμε το δάχτυλο μας σχηματίζονται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες αυτές συγχωνεύονται σε πιο μεγάλες όταν επιπλέον υγρό σπεύδει για να γεμίσει το χώρο που έχει μείνει κενό.

Μόλις οι αρθρώσεις κάνουν «κρακ» για 15 λεπτά δεν μπορούν να ξανακάνουν. Αυτό γίνεται γιατί οι αρθρώσεις πρέπει να φτάσουν στο σωστό επίπεδο αρθρικού υγρού ώστε να σχηματιστούν πάλι φυσαλίδες ώστε να ξανακάνει «κρακ». Ίσως αυτό συμβαίνει για να μην καταστραφούν οι χόνδροι μεταξύ των αρθρώσεων.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι άτομα που συνηθίζουν να κάνουν κρακ στις αρθρώσεις τους, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να έχουν πρόβλημα αρθρίτιδας. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει πόσο συχνά το κάνεις και όχι αν τελικά το κάνεις. Ακόμα όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι επιστήμονες ακόμα το ψάχνουν.

Δείτε το παρακάτω βίντεο!