FUN TIME

Λύθηκε το μυστήριο για το Τρίγωνο των Βερμούδων;

Λύθηκε το μυστήριο για το Τρίγωνο των Βερμούδων;

Η περιοχή εκτείνεται από τις βρετανικές κτήσεις στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ως τις ακτές της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο

Νορβηγοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί και να έλυσαν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την περιοχή που βρίσκεται το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Πρόκειται για γιγαντιαίους υποβρύχιους κρατήρες στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς και θεωρείται ότι έχουν δημιουργηθεί από τη συσσώρευση μεθανίου που έχει διαρρεύσει από κοιτάσματα φυσικού αερίου από τις ακτές της Νορβηγίας.

Το μεθάνιο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, έχει διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει συσσωρευτεί σε κοιλότητες οι οποίες εκρήγνυνται.

«Υπάρχουν αρκετοί γιγαντιαίοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στην κεντροδυτκή θάλασσα του Μπάρεντς και αυτοί αποτελούν την αιτία τεράστιων εκρήξεων φυσικού αερίου», αναφέρουν ερευνητές του Αρκτικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας μιλώντας στους Sunday Times.

Παρότι υπάρχουν αναφορές πως πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων, η αμερικανική ακτοφυλακή δεν αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξή της.

Μάλιστα, οι εκρήξεις που προκάλεσαν και τη διάνοιξη των κρατήρων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυνητικά κινδύνους για τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα του Μπάρεντς, υποστηρίζουν ακόμη οι επιστήμονες.

Σχετικές ειδήσεις