FUN TIME

Ποια χρώματα πρέπει να αποφεύγετε στα σεντόνια σας, γιατί τα… αγαπούν οι κοριοί

Ποια χρώματα πρέπει να αποφεύγετε στα σεντόνια σας, γιατί τα… αγαπούν οι κοριοί

Ποιος θα το φανταζόταν; Οι κοριοί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν χρωματικές προτιμήσεις για το πού θα φτιάξουν τη φωλιά τους.

Τα χρώματα που «αγαπούν» περισσότερο απ' όλα οι κοριοί είναι το μαύρο και το κόκκινο ενώ αποφεύγουν συστηματικά το πράσινο και το κίτρινο, όπως έδειξαν σχετικά εργαστηριακά πειράματα.

Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές (με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας Κορέιν ΜακΝιλ του Κολλεγίου Union) οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιατρικής εντομολογίας "Journal of Medical Entomology", δήλωσαν ότι η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κοριών που πίνουν το αίμα των ανθρώπων.

Δεν είναι πάντως δεδομένο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι όλοι οι κοριοί θα... μετακομίσουν, αν τα σεντόνια γίνουν κίτρινα ή πράσινα. Τα μικροσκοπικά έντομα συνήθως κρύβονται στο στρώμα ή στον σκελετό του κρεβατιού (προτιμούν τα ξύλινα κρεβάτια σε σχέση με τα μεταλλικά ή τα πλαστικά) και, από εκεί, εξορμούν με στόχο το ανθρώπινο αίμα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο και το κίτρινο, δεν είναι δημοφιλή και σε άλλα έντομα, όπως τα κουνούπια.

Σχετικές ειδήσεις