FUN TIME

Προσοχή: Κάθεσαι ΛΑΘΟΣ στη λεκάνη όλη σου τη ζωή και… κινδυνεύεις! (video+pics)

Προσοχή: Κάθεσαι ΛΑΘΟΣ στη λεκάνη όλη σου τη ζωή και… κινδυνεύεις! (video+pics)

Μπορεί στο συγκεκριμένο… μέρος ακόμα και ο βασιλιάς να θέλει να πηγαίνει μόνος, ωστόσο μια συμβουλή ακόμα και αυτός τη χρειάζεται.

Πόσω μάλλον όταν έχει να κάνει με την υγεία σου, αφού ο λανθασμένος τρόπος που κάθεσαι όλη σου τη ζωή την τουαλέτα μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρότατο πρόβλημα!

Επιστήμονες του Stanford University Pevlic Floor τονίζουν πως το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε πιο εύκολα να λυγίζει, παρά να κάθεται. Έτσι εξηγούνται εξάλλου και οι παλιές τουαλέτες, οι λεγόμενες και τούρκικες…

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου συσχετίζοντας τη λάθος στάση στη λεκάνη με τον καρκίνο, τη σκωληκοειδίτιδα και την κήλη!

Το 2003 διεξήχθη μάλιστα και μία έρευνα με 28 συμμετέχοντες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν 3 διαφορετικές τουαλέτες: μια πιο ψηλή, μια πιο χαμηλή και μία «τουρκική». Όσοι χρησιμοποιούσαν τις τελευταίες, είχαν λιγότερα προβλήματα με το έντερό τους!

Κάνουμε την ανάγκη μας με τον λάθος τρόπο, κατέστησε σαφές σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Guardian και η Giulia Enders, συγγραφέας του βιβλίου Gut: The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ (που έχει γίνει μπεστ σέλερ στην πατρίδα της τη Γερμανία και μόλις κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα), εξηγώντας το σωστό τρόπο (τη θέση των 35 μοιρών) για να καθόμαστε στη λεκάνη.

«1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παίρνουν τη στάση βαθιού καθίσματος στις λεκάνες τουρκικού τύπου, δεν εμφανίζουν σχεδόν καθόλου κρούσματα εκκολπωμάτωσης (μιας κατάστασης που εμφανίζεται όταν θύλακες στο έντερο παθαίνουν φλεγμονή, οδηγώντας σε κοιλιακό πόνο, δυσκοιλιότητα, και αιμορραγία από το ορθό, καθώς και μικρότερα προβλήματα με τις αιμορροΐδες», εξηγεί η Enders, συμπληρώνοντας: «Αντιθέτως, εμείς στο δυτικό κόσμο πιέζουμε τον ιστό του εντέρου μας μέχρι να βγει από τα οπίσθιά μας».

lekani3

Η Enders η οποία σπουδάζει για να αποκτήσει και πτυχίο μικροβιολογίας στη Φρανκφούρτη, αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι κάνουν πιο εύκολα και ξεκούραστα την ανάγκη τους όταν κάθονται στη λεκάνη με βαθύ κάθισμα.

lekani4

Μία άλλη έρευνα του 2012 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Digestive Diseases and Sciences, για παράδειγμα, επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που λύγιζαν τα πόδια τους για να κάνουν την ανάγκη τους σε μία λεκάνη περίπου 30 εκατοστών χρειάστηκαν 51 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν… το έργο τους, ενώ οι συμμετέχοντες που κάθισαν χωρίς να λυγίζουν τα πόδια τους σε μία λεκάνη περίπου 40 εκατοστών χρειάστηκαν 130 δευτερόλεπτα!

lekani5

Για να κάθεσαι σωστά στη λεκάνη, η Enders προτείνει τη χρήση ενός μικρού, σκαμνιού ώστε τα πόδια σου να λυγίζουν σωστά.
Και πού ξέρεις, μπορεί να σε βολεύει καλύτερα και να το εκτιμήσεις! Το μόνο σίγουρο (επιστημονικά) είναι πως θα το εκτιμήσει το εσωτερικό σου σύστημα!

toualeta2

Σχετικές ειδήσεις