FUN TIME

Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει πραγματικά το iPhone 7!

Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει πραγματικά το iPhone 7!

Το νέο iPhone 7 έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στην αγορά με την τιμή πώλησής του να είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά έχετε αναρωτηθεί πόσο κοστίζει στην πραγματικότητα η κατασκευή του; Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» μας δίνει την απάντηση!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λοιπόν, το κόστος του νέου smartphone σίγουρα είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που θα κληθείτε να πληρώσετε για να το αποκτήσετε.

Ενδεικτικά, τα υλικά που το απαρτίζουν φτάνουν σε κόστος τα 275 δολάρια για το τοπ μοντέλο της Apple, το iPhone 7 128GB.

Ειδικότερα, η οθόνη κοστίζει 37 δολάρια, ενώ ο επεξεργαστής που αναπτύχθηκε από την Apple αξίζει 40 δολάρια. Αυτά είναι δύο από τα πιο ακριβά και σημαντικά μέρη του μοντέλου, σε αντίθεση με την μπαταρία που κοστίζει μόνο 4 δολάρια. Το πιο ακριβό τμήμα είναι η μητρική πλακέτα της συσκευής, η οποία αποτελείται από πολλά στοιχεία και φτάνει σε κόστος τα 74 δολάρια.

Συνολικά, το να κατασκευάσεις ένα iPhone κοστίζει στην Κίνα 275 δολάρια, αλλά βεβαίως η τελική τιμή εξαρτάται από πολλά στοιχεία, εκτός από το υλικό.

Τελικώς, τι είναι αυτό που πληρώνει ο καταναλωτής; Προφανώς τη βιτρίνα, την εργασία για την κατασκευή του τηλεφώνου, το λογισμικό που συνοδεύει τη συσκευή και βεβαίως το ποσοστό του κέρδους που επιζητά η εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις