FUN TIME

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; (Pics+Vid)

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; (Pics+Vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στους κύκλους των διαδικτυακών συνομωσιολόγων, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εστιάσει τις «έρευνες» και τις «αποκαλύψεις» τους γύρω από την ύπαρξη μιας μυστικής πολιτείας, που πιστεύεται ότι υπάρχει κάτω από την παγωμένη Ανταρκτική και θα μπορούσε να είναι η χαμένη Ατλαντίδα.

Η τεράστια ήπειρος είναι μια παγωμένη μάζα και επί του παρόντος κατοικείται μόνο από επιστημονικούς ερευνητές και πιγκουΐνους. Σύμφωνα όμως με τις εν λόγω θεωρίες, μια φορά κι έναν καιρό η Ανταρκτική δεν καλυπτόταν από πάγο και αποτελούσε την κοιτίδα ενός αρχαίου πολιτισμού.

officials of the us naval support task force in antarctica denied the whole story and said they do 7

Η θεωρία, που ονομάζεται «μετατόπιση φλοιού», ισχυρίζεται ότι οι κινήσεις στο φλοιό της Γης υποδηλώνουν ότι μεγάλα τμήματα της Ανταρκτικής ήταν χωρίς πάγο πριν από 12.000 χρόνια και οι άνθρωποι μπορούσαν να ζήσουν εκεί έως την τελευταία εποχή των παγετώνων, που πάγωσε κυριολεκτικά όλη την ήπειρο.

stephen hannard of adg uk says that researchers have found three ancient pyramids on the ice there 9

Κι εκεί ακριβώς θα μπορούσε να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα, μια μυθική πόλη που ιδρύθηκε από ανθρώπους που ήταν ημίθεοι, η ύπαρξη των οποίων αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα το 360 π.Χ., παρά την δημοφιλέστερη θεωρία ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν κοντά στο νησί της Σαντορίνης.

Η ύπαρξη της κρυφής πόλης στην Ανταρκτική «επιβεβαιώνεται» σύμφωνα με την εξωφρενική αυτή θεωρία από ένα αρχαίο χάρτη, γνωστός ως χάρτης του Πίρι Ρέις, ο οποίος εικάζεται ότι συντάχθηκε το 1513 μ.Χ.

the crew that shot the video was not found and is lost somewhere in antarctica 3

Ο χάρτης φέρεται να δείχνει την Ανταρκτική εκατοντάδες χρόνια πριν ανακαλυφθεί, γεγονός που έχει αμφισβητηθεί από πολλούς μελετητές και ιστορικούς.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος φωτογραφίες της NASA φαίνεται να αποκαλύπτουν ίχνη ανθρώπινων κατασκευών κάτω από τον πάγο.

26

Εικόνες του Google Earth φέρονται να εμφανίζουν επίσης μια πυραμίδα να προεξέχει από τους πάγους, «γεγονός» που εξάπτει τη φαντασία πολλών που επιχειρηματολογούν ότι οι εικόνες αποτελούν «τρανταχτή» απόδειξη ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή.

1 puifzcgavcqup dcjcln6a

Μάλιστα οι συνωμοσιολόγοι έκαναν «πάρτι» νωρίτερα φέτος, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που ισχυρίζονται ότι παρουσιάζει μια χαμένη πόλη που αναδύεται από την ψυχρή επιφάνειας της Ανταρκτικής, με πλάνα από αρχαία ερείπια κρυμμένα στον πάγο, ένα βίντεο που υποτίθεται ότι κινηματογραφήθηκε από τηλεοπτικό συνεργείο προερχόμενο από την Καλιφόρνια και τα ίχνη του αγνοούνται από το 2002.



Πηγή: TheSun.co.uk

Σχετικές ειδήσεις