FUN TIME

Hadid και Kendall Jenner στην πασαρέλα φορώντας… σκουπίδια! (videos)

Hadid και Kendall Jenner στην πασαρέλα φορώντας… σκουπίδια! (videos)

Ο Τζέρεμι Σκοτ, ο δυναμικός σχεδιαστής του οίκου Moschino, μας έχει συνηθίσει να μετατρέπει ασήμαντα, καθημερινά ποπ υλικά σε υψηλή μόδα. Στο show, όμως, για την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017, στα τέλη του περασμένου μήνα, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του.

Σε μια πασαρέλα καλυμμένη με χαρτόνι -μαζί και οι κολλητικές ταινίες συσκευασίας- έβαλε τα μοντέλα του να εμφανιστούν, φορώντας ρόδες ποδηλάτου, κηροπήγια, κουρτίνα του ντους, αλλά και μια πραγματική σακούλα σκουπιδιών την οποία συμπλήρωνε το μεταλλικό καπάκι ενός κάδου σκουπιδιών.

Στις σημειώσεις που έδωσε για το show, ο Σκοτ ονόμασε τα μοντέλα του «Κορίτσια Υλικών». Προσέθεσε μάλιστα ότι το Κορίτσι Υλικών «είναι το αντίδοτο στους μη βιώσιμους κύκλους κατανάλωσης. Η θεραπεία που προτείνει; Να πάρει τα υλικά που οι υπόλοιποι από εμάς πετάμε, και να τα φορέσει με τον αέρα του Moschino».

Κι έτσι η Bella Hadid εμφανίστηκε ντυμένη με φόρεμα φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ρολόγια χειρός που είχαν βρεθεί πεταμένα, η αδελφούλα της, η Gigi, με φόρεμα φτιαγμένο από χαλί, ενώ η Kendall Jenner φορώντας ένα χαρτόκουτο στο κεφάλι. Πλαστικές και χάρτινες σακούλες με το σήμα του οίκου είχαν γίνει φορέματα.

Ίσως, όπως σημειώνει το Dazed, αυτό που συνοψίζει πιο εύγλωττα την ουσία της κολεξιόν είναι το ίδιο το T-Shirt που φορούσε ο Τζέρεμι Σκοτ. «Η μόδα είναι στάση, όχι κάτι στο οποίο έχεις κρεμάσει μια τιμή», έγραφε…

Σχετικές ειδήσεις