Τι είναι το DAB και γιατί πανηγυρίζουν έτσι οι αθλητές;

Τι είναι το DAB και γιατί πανηγυρίζουν έτσι οι αθλητές;

Newsroom Newsroom

Η κίνηση DAB είναι ίσως η πιο διαδεδομένη χορευτική φιγούρα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα - Το DAB είναι ευρώς διαδεδομένο τόσο στη νεολαία, όσο και στον αθλητισμό. Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει και απο που προέρχεται. 

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, δίνει τις απαντήσεις. Η μόδα με τον πανηγυρισμό «Dab» ξεκίνησε από τις ΗΠΑ όταν ο αθλητής του american football Cam Newton πανηγύρισε ένα γκολ με τον τρόπο αυτό.

Έκτοτε ακολούθησαν και άλλοι. Τενίστες, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες σε Αμερική, Ευρώπη και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια χορευτική φιγούρα και όχι για είδος χορού.

Η σημερινή μόδα του «Dab» ανήκει ουσιαστικά στο αμερικάνικο συγκρότημα ραπ τους «Migos» οι οποίο τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφόρησαν το κομμάτι «Look at my Dab».

Η λέξη προϋπήρχε και έχει διάφορες έννοιες (όπως η ξαφνική ώθηση), όμως το κομμάτι έγινε επιτυχία και η λέξη επανήλθε ως ρεφρέν και μόδα της εποχής.

Το «Dab» δηλώνει ουσιαστικά ότι έπεσε αστραπή! Για τους αθλητές που πετυχαίνουν ένα γκολ ή έναν καλό πόντο, είναι σαν να λένε ότι κτύπησαν τον αντίπαλο σαν αστραπή.

Dab!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved