FUN TIME

Απίστευτες κάλτσες για απίστευτες χορευτικές φιγούρες! (video)

Απίστευτες κάλτσες για απίστευτες χορευτικές φιγούρες! (video)

Ζηλεύετε όσους τραβούν πάνω τους όλα τα βλέμματα με τις χορευτικές τους φιγούρες; Και να μην το έχετε, ίσως αποκτήσετε τη δεξιοτεχνία να τους μιμηθείτε!

Ο Πασκάλ Τσίγκλερ και η Μάικε (χαϊδευτικό του «Μαρία») Μάας κάνουν το μάστερ τους στο πανεπιστήμιο του Ζάαρλαντ στην Γερμανία. Εκεί κατασκεύασαν φορητές συσκευές οι οποίες προσαρμόζονται στις κάλτσες και «διδάσκουν» χορό!

Οι κάλτσες είναι πρωτότυπο για την κατασκευή ενός διαδραστικού παπουτσιού χορού, στο οποίο εργάζονται οι δύο συμφοιτητές).

Προς το παρόν, η κάθε κάλτσα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες που ασκούν πίεση και μοτέρ δονήσεων που παρακολουθούν και οδηγούν τις κινήσεις του ποδιού όποιου τη φοράει.

kaltses2

Ο έλεγχος των συσκευών γίνεται μέσω εφαρμογής σε Android. Τα σωστά βήματα υποδεικνύονται με δονήσεις σε διαφορετικά σημεία του ποδιού. Παραδείγματος χάρη, αν αυτός που φορά την κάλτσα αισθανθεί δόνηση στο πίσω μέρος της φτέρνας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει βήμα μπροστά.

Οι κάλτσες είναι μια προσπάθεια να απαλλαγούν από υπερβολικό φόρτο εργασίας οι δάσκαλοι χορού, οι οποίοι πρέπει να προσέχουν τα πόδια κάθε ενός (και μιας) από τους μαθητές τους. Η επινόηση θα βοηθήσει «το "ζευγάρωμα" μαθητών χορού και δασκάλων, για να γίνει η εκμάθηση πιο εύκολη, λιγότερο εκνευριστική, περισσότερο διασκεδαστική», ελπίζει ο Τσίγκλερ.

Και αυτός μαζί με τη συμφοιτήτριά του δίνουν λεπτομερείς οδηγίες σε όλους εμάς να κατασκευάσουμε μόνοι μας τις δικές μας διαδραστικές κάλτσες χορού!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις